Петима пловдивчани с отличия за запазване на етническата толерантност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:58 / 17.11.2017
4351
Представители на 5 етнoса в Пловдив получиха отличие за активна подкрепа на каузата за запазване на етническата толерантност и приобщаване на общностите с най-стара история в Пловдив към културния живот на града. Те бяха връчени на Д-р Ани Кеворкян, културен съветник на почетния консул на Армения в Пловдив, на Олга Атнасова и Давиде Кристиано, представители на руската и италианската общност в града, на Ахмед Пехливан, председател на джамийското настоятелство и на председателя на организацията на евреите "Шалом" Светлозар Калев по време на откриването на тематична фотоизложба на Фондация "Заедно" в Световния ден на етническата толерантност. 

Събитието бе уважено от председателя на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова, която поздрави лично всички. В уютната обстановка на новия изследователски център-музей "Тракарт", етносите подредиха 30 любителски снимки от десетките културни събития, които сбъднаха заедно през изминалата година. Те единодушно декларираха отново, че въпреки различията в традициите, обичаите и вярванията си, ще бъдат заедно на Коледа, Ханука, Рамадан, Заговезни и всички традиционни празници, за да продължават да отправят послание за взаимно уважение и толерантност между различните народности и религии. 

"Пловдив е пример за мирно съжителство на всички ни от векове и градът съхранява културното наследство на много народи, наследство, което е част от историческата ни памет и трябва да се пази и от поколенията след нас", заяви председателят на местния парламент Савина Петкова.

 

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Есенни фантазии превърнаха фоайето на пловдивско училище в горски...
Студенти от 7 държави участваха в дебат за правата на младите хор...
Неприятна случка накара бременна пловдивчанка да изпадне в ужас
В Пловдив отбелязваме Международния ден на мавруда с мащабен фест...
В Пловдив се проведе интересно събитие
С политравма в шокова зала е единият от шофьорите от тежката ката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).