Петър Москов в Пловдив: "Синя България" е моторът за формирането на дясно реформаторско мнозинство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10
1246
"За нас въпросът не е просто да има някакво правителство, а да има дясно реформаторско мнозинство, което да излъчи управление на страната. Дясно реформаторско мнозинство, каквото у нас не е имало от десетилетия." Това каза на среща със симпатизанти в Пловдив съпредседателят на "Синя България" д-р Петър Москов.  

"Синя България" е гарант за случването на две неща. Първото е, че ние можем да бъдем моторът за формирането на такова дясно мнозинство. Всички останали предлагат някакъв вид слобки  - ГЕРБ разсъждават със или без БСП могат, "Продължаваме промяната" обясняват кое е доброто и кое е лошото ДПС. А ние искаме да създадем ясно идеологическо дясно мнозинство, което да върне икономиката на пътя на растежа, да върне свободата на частната инициатива.

Второто нещо – силна "Синя България" в следващия парламент означава изваждане – не просто по политически, а и по математически причини – на който и да е от клоновете на ДПС  от участие в мнозинството. Всички ДПС-та в опозиция и откъсването им от лостовете на властта, които те използват за разпределение на порциите. Единствените периоди, в които страната ни е дишала свободно и обществото ни е вървяло с добри крачки напред, са били времената, в които ДПС  е било в опозиция", допълни Москов и уточни, че тези моменти за съжаление са били кратки.

"Резултатът от досегашните сглобки е 28% инфлация за последните 3 години, това означава, че всеки лев се е обезценил с 28 ст. Растежът на брутния вътрешен продукт намалява с всяко тримесечие, външният ни дълг се увеличава и това, което всеки от нас трябва да плати, е нараснало с 18 на сто. Едновременно с това разходите за здравеопазване са се увеличили с 60%. Някой може ли да каже, че е получил с 60 на сто по-добри здрави услуги?", попита Москов. Той е категоричен, че това са параметри на ляво и без посока управление, това не са показатели на мнозинство, в което участват десни партии, защото води до дефицит, увеличаване на дълга и инфлация.

"За създаването на силно дясно мнозинство ние ще търсим всички партии, от които избирателите им очакват именно това. Немалка част от гласоподавателите на "Демократична България" искат ясно реформаторско управление, част от избирателите на ГЕРБ също, защото там има много смислени и дясно мислещи хора. Дали ръководствата на "Демократична България" и ГЕРБ могат да се откъснат от моментите си зависимости – първите от социалистите от "Продължаваме промяната", с които се явяват заедно, другите от клиентелните мрежи, които им носят някакви изборни резултати, аз не знам, но това е въпрос и към ГЕРБ, и към "Демократична България". Но "Синя България" може да бъде ключът към създаването на дясно мнозинство в следващото народно събрание", обобщи д-р Петър Москов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Виж коментарите (0)

Още по темата (403):
22.10.2024 Живко Тодоров: "Швейцария" на Балканите или сметището на "Европа"?
22.10.2024 Бюлетините дойдоха в Пловдив
22.10.2024 Анна Цолова: Аз и семейството ми бяхме подложени на обиди и внушения, пращаха ми предмети с неприлична форма
22.10.2024 Ето кои точно партии влизат в 51-то Народно събрание според проучване
22.10.2024 Атанас Бояджиев, "БСП - Обединена левица": Депутатите са длъжници на
Пловдив
21.10.2024 Доц. д-р Евелина Христова: Глоба за тези, които не гласуват
Още новини от Новини от Пловдив:
Живко Тодоров: "Швейцария" на Балканите или сметището на "Европа"...
В Пловдив рестартират проекта за зоологическата градина
Изхвърлиха "Хеброс бус" от общинската транспортна схема
Бюлетините дойдоха в Пловдив
МВР Пловдив установи шофьорката, блъснала дете на пешеходна пътек...
Пожар обгази северната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).