Петър Стоянов разгневен от решението на НСС за Георги Константинов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
18:08 / 03.03.2007
1181
Недопускането на Георги Константинов за член на Комисията по досиетата показва, че комисията няма намерение да разкрива истината за дейността на комунистическата Държавна сигурност, а ще я прикрива. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на СДС Петър Стоянов.

Повод за коментара му бе информацията, че Националната служба за сигурност, проверяваща кандидатите за членове на комисията, е излязла с мнение, че Константинов не е подходящ.

Малко е да се каже, че съм разгневен от това решение; ще се запозная с мотивите за недопускането на нашия кандидат и ще протестирам решително, каза Стоянов. Няма да правим компромиси и ще отстояваме тази кандидатура, защото е напълно подходяща, добави той.

Лидерът на СДС добави, че Константинов е бил осъждан на смърт и доживотен затвор от комунистическия режим, лежал е в лагери, бил е и политически емигрант. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).