Пищна премиера на "Мадам Бътерфлай" провокира пловдивската публика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:20 / 09.11.2013
1991
Пищна премиера на "Мадам Бътерфлай" провокира публиката с въпроса: "Имате ли собствена голяма мечтa и готови ли сте да рискувате заради нея?" Световният фаворит на меломаните оживява на сцената на Държавна опера Пловдив с нов прочит и с нова визия само днес и на 15 ноември.

Освен дългоочакван празник за оперните фенове, представлението протяга ръка към съвременните млади хора, които се намират на кръстопът в живота си и са в търсене на своята голяма мечта. Музиката на Пучини разказва историята на младата гейша Чо Чо Сан, която се отказва от религията и напуска рода си, за да се ожени за американския лейтенант от морския флот Пинкертон. Копнежът за промяна се провокира от един кинематографичен апарат, на който тя вижда кадри от Америка, филм на Чарли Чаплин, кадри на актриси, на красиви жени, влюбени двойки и деца... 

"Голямата Мечта изисква свободата да я избереш и да оставиш тя да те трансформира. А това, става само в преследването й, т.е. в действието да я осъществиш и във вярата, че ще промени живота ти", споделя режисьорът Нина Найденова.

Близо 10 години пловдивчани не са се наслаждавали на истинско оперно представление поради липса на сцена. Новата продукция на "Мадам Бътерфлай" в Градския дом на културата ще ги зарадва с изключително красива сценография, пищни костюми и съвременни визуални средства. Диригент е новият музикален Директор на операта - маестро Диан Чобанов, а ролите се изпълняват от Таня Иванова (гост), Ивайло Михайлов, Елена Чавдарова-Иса, Михаил Пулиев, Димо Георгиев (гост), Евгений Арабаджиев (гост) и др.

През сезон 2013-2014 Държавна опера Пловдив ще следва принципа "стаджоне" на световните оперни сцени - едно заглавие се поставя, изиграват се определен брой представления и екипът преминава към следваща премиера.

Публиката ще има възможност да се наслади на чувствената "Мадам Бътeрфлай" само през ноември, а след това ще види и зрелищна продукция на "Турандот" за първи път в Пловдив! Билети се продават на касата на Концертна зала, а представлението се играе в ГДК "Борис Христов".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).