ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Писков се извини за скандала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 13.07.2006Коментари (15)1727
©
В специално изявление до медиите Костантин Писков се извини за жилищния скандал:

В последните няколко дни в поредица от публикации бе създаден един проблем , който се преекспонира и чрез медиите бе направен опит да се превърне едва ли не в основен такъв за град Пловдив.

Не е срамно , нито незаконосъобразно заместник кмет да получи жилище с оглед числеността на семейството му и нуждата. Когато се предоставят общински жилища на прокурори, съдии,служители на РДВР ,спортисти и артисти това се приема за нормална практика , а когато служител от администрацията получи такова се превръща в ерес.

Европейска и световна практика е всяка една компания и административна единица да полага грижи за своите служители по отношение на квалификация , професионално прогнозируемо развитие, битово обезпечение и т.н.

Избегнал съм лицемерието и лъжата и съм пожелал проблема който имам да бъде разрешен. Липсва елемента на замяна , която предполага финансово облагодетелствуване,на покупка на цени многократно по-ниски от пазарните или на прикриване зад друго име или на определени факти и обстоятелства. След като същото това жилище бе предоставено на бившия вече служител на Община Пловдив Илия Найденов – Директор на Дирекция “Общинска собственост” при доказана много по-малка жилищна нужда , каква е нормативната или морална пречка, то да се предостави на заместник кмет. Приема се за нормално от медиите да се получи същият апартамент от служител , срещу когото имаше открито недоволство от работата ,както от страна на общинските съветници,така и от страна на обществеността и който бе освободен именно поради изтъкнатите причини , а е неморално според Вас аз да бъда настанен.

Убеден съм , че като медии , верни на обективността , ще дадете публичност и на моята позиция . Не е лесен живота ни , но и именно затова да се спекулира с популистки тези , не е поведение , което се нарича честно към избирателите ни. Имам отговорна програма , която изпълнявам публично пред вас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
камелия
на 09.03.2007 г.
0
 
 
ами защо г-н Писков не си взе панелно жилище в кварталите, ами тухлено и в центъра на града. Нали всички сме равни?
Генка
на 15.07.2006 г.
0
 
 
Като сте имали жилищна нужда защо досега не сте си купили жилище,а искате такова от Общината.Ами ако всички служители от общината вземат да искат служебни жилища,то ще трябва да се настаняват и в селата.
Митака от пазара
на 14.07.2006 г.
0
 
 
Ако жилището на Писков не беше от фонд "Резервен" и ако журналистите не бяха насочили вниманието ни, че този фонд е за бедстващи и т.н. никой нямаще и да обърне внимание, че поредния общинар е взел жилище. Евала на журналистите, че ни манипулират по този начин- "за бедни", " за бедстващи" .... ми какво да правим като закона ги е сложил в един фонд кметове и бедстващи хора??? Знаете ли приказката за продавача на ягоди? Дето продава ягоди от врата на врата, щото няма компютър и интернет да си подаде документите за чистач на тоалетни в майкрософт? Май всички дето стоим по цял ден в нета сме за чистачи, щото само търсим "поле" за мнение, вместо да бачкаме! Пичове да се хванем да побачкаме, а не да се занимаваме с клюки в нета.
Патриота
на 14.07.2006 г.
0
 
 
Споко, друг ще му дадат. И по тихичко ще го направят та хората да не разберат. Отговорна програма?-ха, ха отговорно си къта кинтите, които е отмъкнал, и не само той от общината. Мъскари такива!
приятел
на 14.07.2006 г.
0
 
 
Човекът не се е променил от дете - Въпрос на възпитание може би!Явно ще трябва да се сменят поколенията,за да се промени и отношението ни към "общото","чуждото" и "своето". А критериите за човек в нужда се прекрояват у нас вски път според човека, а не според нуждата.Не ми е много приятно да си призная, че имаме поговорка " Кучетата си лаят, керванът си върви..." но за съжаление е така. Все пак сега поне се чува "кучешки лай" защото помним времена, когато и това липсваше. Да се надяваме, че някой ден точно той ще се превърне в гражданско мнение, с което ще трябва да се съобразяват най-напред властимащите, а и всички ние...
Aнонимен
на 13.07.2006 г.
0
 
 
ПИСКОВ Е ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК !
Anonimen
на 13.07.2006 г.
0
 
 
Абе повечето от вас са много незапознати много.Тея жилища се дават само на общински служители,а не на Айшето от сиганската майлъ.Писков си е много точен пич.Стига сте се изказвали неподготвени
Aнонимен
на 13.07.2006 г.
възмутена пловдивчан
на 13.07.2006 г.
0
 
 
за каква чест говорим ?!?!? Това е безочие,наглост ! Голямо бедствие трябва да го е сполетяло господина Пискова за да се намести в това жилище за хора в беда ! Или може би е част от многочленно семейство и се чуди къде да си дене децата ?!?! Аз също изпълнявам моята си програма ,господине, но каква е връзката между това какво работиш и какво заграбваш ?!?!?!? Дано Господ не ви покаже какво е бедствие,защото тогава няма кой да ви съчувства вече !!
Aнонимен
на 13.07.2006 г.
0
 
 
ama kakwo si sednal da ni se opravdavash,Piskov !!! Tova sa zilishta za hora v bedstvie,kakvito v momenta ima mnogo ! Kakvo napravihte vie za tiah ? Nishto, absoliutno nishto ! Sram i pozor za vashata lakomia !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (364) 54%
Не (244) 36%
Не мога да преценя (61) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: