ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов и Диан Чобанов рекламират Пловдив на международно туристическо изложение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:53 / 16.03.2024Коментари (0)2236
За поредна година община Пловдив, чрез отдел "Туризъм“, участва в международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо, което се провежда в Интер Експо Център, София от 13 до 15 март. В юбилейното 40-о издание участват изложители от три континента - Европа, Африка и Азия с представители от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия.

Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а държава-партньор е Мадагаскар, известна с изключителната си природа, биоразнообразие и неповторими туристически дестинации.

Церемонията по официалното откриване се състоя в Централното фоайе на Интер Експо Център. Началото на изложението ВАКАНЦИЯ&СПА Експо 2024 бе дадено от министъра на туризма Зарица Динкова, като в церемонията участва и министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто. Сред присъстващите бяха Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия,  посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, кметове, ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия, България и други официални лица.

На пловдивския щанд, който пресъздава стилизирана визия на една от емблемите на града - Античния театър и на който се излъчват промоционални филмчета за първата българска Европейска столица на културата през 2019 г. , гостите бяха посрещнати от заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и директора на Държавна опера – Пловдив – маестро Диан Чобанов.

Министър Зарица Динкова и чуждестранните гости останаха очаровани от посрещането си на пловдивския щанд. Един от акцентите на пловдивското участие освен рекламирането на уникалното културно-историческо наследство, забележителности, възможностите за практикуване на различни видове туризъм, е богатият и разнообразен културен и събитиен календар.

Едно от най-мащабните събития в него е предстоящия международен фестивал  OPERA OPEN 2024 на Античния театър в Пловдив, който през настоящата година отбелязва 70-годишнината от създаването на Опера Пловдив. Програмата на фестивала е със силно международно съдържание и жанрово разнообразие, което е запазена марка на музикалния форум.

По традиция OPERA OPEN е част от Фестивалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и сред акцентите в културната политика на община Пловдив. Превърнал се в разпознаваем културен бранд, OPERA OPEN поставя град Пловдив на картата на водещите европейски оперни фестивали на открито.

Гостите на щанда на община Пловдив бяха посрещнати със стилна и елегантна камерна програма в изпълнение на Мария Анастасова - сопран, Божидар Божкилов - бас, Ралица Ботева - пиано, Виктория Каридова – цигулка и Дамяна Димитрова – флейта от Държавна опера – Пловдив.

Изложението ВАКАНЦИЯ&СПА Експо обединява национални и регионални бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, турагенции, експерти, собственици и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в сферите на голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм. Представят се производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес оборудване, специализиран софтуер; транспортни компании и атракциони, арт и спортни клубове, учебни заведения, школи за чуждоезиково обучение, издателства и медии. Събитието събира всяка година стотици участници и хиляди посетители от България и чужбина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: