ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов наследи Любозар Фратев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 30.07.2024Коментари (0)2823
©
Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, е новият председател на  Управителния съвет на Организация за управление на Тракийски туристически район. Промяната влезе в сила след проведено Годишно отчетно–изборно събрание на организацията и след утвърждаване със заповед на министъра на туризма, каквато е процедурата по закон.

В изпълнение на дневния ред на събранието бе гласуван нов състав на Управителния съвет, на Контролния съвет и бе проведен избор на нов Председател на УС. Пламен Панов пое поста от инж. Любозар Фратев, който заемаше тази позиция в продължение на два мандата.

Туристическите райони в България са създадени със заповед на Министъра на туризма през 2015 г. Законът за туризма разделя територията на България на 9 района, като в Тракийски попадат 35 общини от 6 области на Южна България.  Център на района е град Пловдив. Към момента организацията има 43 члена, като 17 от тях са общини, 2 областни администрации, 3 неправителствени организации, 5 учебни заведения, 8 музея и 8 представители на частния сектор.

Основните ангажименти на Организацията за управление на Тракийски туристически район в изпълнение на Закона за туризма са да осъществява маркетинг и реклама на национално и международно ниво и да работи за формирането на качествени туристически продукти. Организацията е задължена да подпомага дейността на областните управители и кметовете на общини при реализацията на стратегии и програми за развитие на туризма; да провежда дейности по обучение и повишаване качеството на туристическите услуги; да реализира проекти по програми на Европейския съюз, да взаимодейства с Министерство на туризма и с други институции, организации и др.

През изминалата 2023 г. Тракийски туристически район успя да привлече 11 нови членове и да реализира дейности по 3 проекта по програма Еразъм +, предстои да започне работа и по 3-годишен проект по програма COSME на ЕС.  През последните 3 години, Тракийски туристически район е считан за най-добре работещата организация по различни важни показатели. Тя работи активно с Министерство на туризма,  с браншови организации, участва в туристически изложения и др.

Концепцията за туристическо райониране на България е ръководена от половинвековния опит на най - успешните и познаваеми дестинации в света, които се рекламират и развиват чрез туристическите си райони. В нея е заложено дейността им да допълва тази на Министерството на туризма.  Една от тях е да разшири имиджовата реклама на страната ни и районите да промотират възможностите за различни пътувания и изживявания в тях със своите специфични "физиономии". По този начин достигането до потенциалните туристически пазари ще бъде по-ефективно и по-мащабно, особено за далечните дестинации, което ще спомогне за заемане на по-предно място сред огромната  световна конкуренция.

Създаването и налагането на бранда Тракийски туристически район като привлекателна и конкурентоспособна целогодишна туристическа дестинация ще позволи да се стимулира вътрешния туризъм и да се достигне до възможно най-широка аудитория от различни държави, която да влее "свежи" икономически ползи за целия район. Основните възможности за туризъм в района са културен и винен, следвани от градски, здравен,  приключенски и екотуризъм.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: