ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Племенникът на Джамисет Джафер от ДПС-Пловдив хванат с половин кило хероин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 09.11.2013Коментари (3)6700
©
Джафер беше сред най-активните биячи на "атентатора" на Ахмед Доган
Племенник на общинския съветник от ДПС Джамисет Джафер Сурай (37) е арестуван с половин килограм хероин в момент на покупката в пловдивски мол. След зрелищно бягство по ескалаторите е закопчан и продавачът Махмуд Йълдъръм (44), както и съпругата му Мариела Йълдъръм. Тримата са наблюдавани по време на срещата, която била предварително уговорена.

45-годишната Мариела и съпругът й Махмуд Йълдъръм, турски гражданин, дошли от София, за да предадат дрогата на Сурай Джафер.

Тримата седнали на маса в заведение. Мариела извадила от дамската чанта найлонова торбичка с надпис "платено" и подала пратката на Сурай. В това време изскочили полицаите. Като ги видял, Махмуд хукнал да бяга по ескалатора на МОЛ-а. Те го преследвали отгоре и отдолу по подвижната стълба и го задържали.

"Сурай е взел хероина за лична употреба, не за продажба и разпространение", обявиха вчера в съда в Пловдив неговите защитници, които поискаха да бъде пуснат под домашен арест. Махмуд обясни, че съпругата му не знаела какво носи в дамската си чанта, нито какво предава. Йълдъръм живеят в София и Истанбул.

При обиска в жилището на семейството в столицата е открита чанта с 3.4 кг хероин. Според техните адвокати пратката е оставена там за съхранение от мъж на име Казъм, те не знаели за наркотика. Разследващите обаче разполагали с доказателства, че тримата са замесени в трафика, за което имало свидетелски показания, протоколи за претърсване и обиск на жилището и лек автомобил.

В дамската чанта на Мариела били открити ключове от жилището є в София, но когато полицаите я попитали за кой апартамент са, отвърнала, че са за семейното им жилище в Истанбул. После обаче се оказало, че са от дома им в София.

"Ако бъдат освободени, има реална опасност да се укрият", обясни прокурор Албена Георгиева. Махмуд Йълдърам имал 8-годишна присъда за контрабанда на наркотици от Окръжния съд в Хасково.

През 2011 г. обаче е бил пуснат условно предсрочно с 2,8 г. по-рано от Софийския градски съд. Сурай също е с няколко осъждания, последната му е една година условно от 2012 г. Неговият роднина Джамисет Джафер не си вдигаше вчера телефона. Той не се появи на извънредната сесия на Общинския съвет.

Мехмед е въртял бизнес в България, регистрирал фирма, но работите му не потръгнали. Съпругата му Мариела има бутик в София. Сурай е работил като поддръжка в голяма фирма в Пловдив. Предполага се, че пратката е била предназначена за разфасоване на малки дози и продажба на дребно в "Столипиново", където хероинът е най-евтин в Южна България. По веригата за трафика на хероин вероятно са замесени и други хора, които полицията издирва.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1во някой ги е изпял за да ги хванат 100% 2ро как може да си направиш среща в мола да продават хероин хората се крият в миши дупки да продават те в мола отишли да продават.Не професионално е!!!
+2
 
 
Даже и херина ще му върнат с "извинете,то било брашно това". За милиони няма закони,за кокошка няма прошка!
+4
 
 
И тези ще ги пуснат, докато антибългарската партия ДПС е на власт, а и парите им трябват -избори тежки, отново се задават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: