ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив и Чанчун се побратимиха, кметът подписа споразумението
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 10.11.2010Коментари (4)1781
© Plovdiv24.bg
Кметовете на китайския град Чанчун и на Пловдив г-н Суи Жие и Славчо Атанасов подписаха споразумението за партньорство и побратимяване, което бе една от целите на посещението в Чанчун на пловдивската делегация от 8-и до 14-и ноември.

Споразумението предвижда двамата кметове да са в основата на инициативите за сътрудничество в областта на икономиката, търговията, науката, образованието и технологиите, както и в организирането на участия в панаирни изложения в Китай и в България. Все още предстоят срещите между пловдивските бизнесмени от делегацията ни и представителите на китайския бизнес по браншове, както и посещението на развитите в икономическо и технологично отношение зони, разказа Славчо Атанасов. Ще бъдат представени водещите местни строителни компании, производители на китайска козметика и винопроизводители. Делегацията от Пловдив ще посети и Селскостопанския Експо парк на Чанчун.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте приятели. Като човек от бизнеса мога веднага да кажа следното - за бизнеса тези побратимявания имат нищожна, да не кажа нулева стойност. За всеки амбициозен човек, камо ли за модерна фирма, света е просто едно голямо село. Има около 100 хиляди начина да намериш партньори, доставчици и/или пазари в чужбина и може би най-старомодния, бавен, неефективен, скъп е чрез разни делегации. Дори класическите търговско промишлени палати станаха почти напълно излишни в днешно време и се заместват от национални или наднационални тематични и/или браншови сдружения. Все пак такива побратимявания и сътрудничество между общини могат да допринесат за популяризирането на Пловдив по света и за някакъв културен обмен. Активния маркетинг и промотиране на Пловдив по света обаче НЕ е лъжица за устатата на селски бек като Главчо Атанасов, който дори един единствен международен език не владее. Аз съм сигурен, че този шушляк дори не знае как да се държи по време на коктейл. Отделно мирогледът и връзката с околния свят на един примитивен балкански патриот, глупава и посредствена личност, е твърде ограничен, за да има успех сред умни, космополитни и начетени хора. Главчо Атанасов и пловдивското ВРМО не веднъж се забъркваха в изключително глупави международни скандали. Ако аз бях кмет и ако случайно намирах време за такива малко полезни неща, бих побратимил Пловдив с Шанхай или Гунаджоу, а не с Чанчун. Бих предприел редица инициативи в Западна Европа, където се чувствам у дома си - едно цяло десетилетие съм живял там. Знаете ли, че Пловдив е побратимен с Лайпциг, например - най-бързо развиващият се град в Източна Германия, кандидат, макар и неуспешен, за летни олимпийски игри? Знаете ли, че сме побратимени със Санкт Петербург - най-красивия град в Русия и втори по икономическа мощ след Москва? Ако аз бях кмет, Пловдив щеше да има професионална ПР стратегия, професионална ПР кампания, символи, девиз и т.н. - щеше да има ПРОГРАМА за изпълнение, отчет на свършеното и анализ на ползи/разходи. Това щяха да са СИСТЕМНИ УСИЛИЯ със съвсем конкретни цели, а не разходка на един жалък и безполезен кмет, който за първи път лети със самолет и за втори път отива в чужбина.
+2
 
 
Икономистите твърдят, че има перспектива в държавите от BRIC (е, някои се съмняват за Русия), но мен повече ме безпокои геополитическата ориентация на България и в частност на пролетарско-ориенталската община Пловдив. Не може на никой пловдивчанин да не му се набива на очи фактът, че откакто България е член на ЕС, Пловдив все още не се е побратимил с нито един (1!) град от която и да е от 26-те други членки на съюза. Не съм сигурен дали се използват дори и контактите с вече побратимени градове от ЦИЕ от времето на социализма като Бърно и Познан. За чехите, които са една от най-проспериращата държава в нашата част на Европа, единствено знаем, че в община Пловдив ги гонят с рула тоалетна хартия. Ето това ме притеснява! Искам да живея в община, която се е ориентирала в развиване на бизнес и културни контакти с ЕВРОПА, а не се чуди как да стимулира появяването на дюнерджийници на всеки ъгъл.
+2
 
 
Повече от сигурен съм, че има голяма перспектива в това сътрудничество, но самата личност на нашия кмет ме прави голям песимист! Винаги е така: стараем се да стане по-хубаво, а става както обикновено - по кефа на мутрите и на нашата гърбина тоягите и порното в задна прашка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Жена е открита мъртва в Сопот
Удвояват околовръстното на Пловдив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: