ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив и Пазарджик се обединяват за европроекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 02.11.2006Коментари (1)1267
Общининските съвети и градските управи на Пловдив и Пазадджик ще си сътрудничат в подготовката на проекти, с които ще кандидатстват за европейските фондове. Това се разбра по време на проведена днес в Пазаджик среща на общински съветници от различни политичести сили от двата града. Срещата беше организирана от Асоциацията на общините от Южен централен район “Хебър”, а идеята за съвместната работа по проектите беше на изпълнителния директор на асоциацията Николай Караиванов, който е и заместник председател на пловдивския Общински съвет и председателя на ОбС Пазарджик, Тодор Попов, който е и зам. председател на Асоциацията. Караиванов даде положителна оцента на на свършеното от Пазарджишкия общински съвет в борбата с корупцията и осигуряване на максимална прозрачност на работата му. Председателят на пазарджишкия Общински съвет представи на пловдивските си колеги въведената вече електронна система на гласуване.

Пловдивсиките общински съветници запознаха пазарджишките си колеги с разпределението на политическите сили в местния парламент. В Пазарджик общинските съветници знаят графиците за сесиите и заседанията на постоянните комикии за шест месеца напред, а в Пловдив всяко заседание се насрочва отделно, стана ясно по време на днешната среща. Проектите за решения на пазарджишкия местен парламент се изпращат на областната администрация и Окръжна прокуратура, се разбра още на проведената днес среща на съветници от Пловдив и Пазарджик.
Заседанията на пазарджишкия Общински съвет се излъчват по две местни телевизии и едно радио, там е създаден Консултативен съвет по местно самоуправление, съставен от бивши общински съветници. Това съобщиха пазарджишките общинари на пловдивските си колеги.

Домакин на срещата беше председателят на пазарджишкия общински съвет Тодор Попов. Пловдивският местен парламент беше представен от Николай Караиванов, зам.- председател на ОбС, Николай Радев, председател на групата на Коалиция за Пловдив, Камен Шишманов, председател на групата на ВМРО, Стоянка Димитрова, председател на групата на НДСВ, Еньо Петров, председател на групата на ДПС, както и независимите съветници Венцеслав Иванов и Димитър Костов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2006 г.
0
 
 
ахаха Столипиново и татарпазарджик могат да се обединят само за ромски и гейпроекти ахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: