Пловдив и регионът се очертават като новата туристическа дестинация на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:34 / 18.03.2005
1286
185 държави от целия свят са участвали в завършилата вчера Международна туристическа борса в Берлин. Като внушителен определя пловдивският кмет д-р Иван Чомаков форума и оценява участието на страната ни, и особено на Пловдив, като успешно.
“Учудващо е, че толкова дълго време България и големите туристически центрове не са реализирали по-амбициозна стратегия за привличане на туристи. Страната ни е напълно конкурентноспособна спрямо останалите големи туристически дестинации в Европа и управлението както на държавно, така и на местно ниво трябва да реализира нашите уникални дадености. Добър сигнал за стартирането на активна държавна политика в тази посока е създаването на Министерство на културата и туризма, както и стартирането на програми за презентация на българския туризъм.”, това сподели д-р Чомаков след завръщането си от германската столица.
На тазгодишната туристическа борса в Берлин България бе представена от Министъра на културата и туризма, зам.-министри в МКТ, Директора на Агенцията по туризъм и др., а не само от частни туроператори.
По време на работните разговори с големите туроператорски фирми, както и пред Академия “Европа”, пред която пловдивският кмет имаше доклад и последваща дискусия за Пловдив като дестинация, стана ясно, че в момента за широкия кръг туристи представляват особен интерес историческия, културния, археологическия и екотуризма. България би спечелила от развитие на атрактивни форми за привличане на туристи като представим уникалните специфики от бита и културата, националната ни кухня, природните забележителности, археологията и историческите забележителности.
“Ако Пловдив, близките на града ни села и съседните курорти (планински, балнеолечебни) и културно-исторически забележителности се обединят в общ туристически пакет, бихме могли да предложим алтернатива на морските курорти преди всичко с разнообразието и атрактивността на предлаганите услуги, още повече, че нашият регион вече е подготвен сериозно със съвременна материална база и сравнително модерна инфраструктура.”, сподели д-р Чомаков като препоръка към местните бизнес и институции, свързани с туризма.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).