Пловдив може да приеме и софийския боклук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:31 / 04.04.2006
1231
Заводът в Шишманци има капацитет да приеме отпадъците на Столицата при трисменен режим на работа, каза в интервю за Дарик радио Петър Станчев от консорциума, който изгражда предприятието за преработка на твърди битови отпадъци и депото към него. Параметрите допускат увеличаване на обема на преработка, но от тук нататък трябва да се договорят Пловдив и София. Пловдивска община е стопроцентов собственик по силата на дарение, което консорциума направи на общината и спечели обществена поръчка за 30- годишно стопанисване на завода.

Забавянето на пуска на завода, който трябваше да заработи през ноември, а сега ще стане готов през март 2007 година, е заради убийството на банкера Емил Кюлев. Неговата банка беше обслужваща на акредитива за държавното участие в проекта за 10 милиона лева. Френските контрагенти на консорциума не приемали акредитивите и се наложило Дойче банк да гарантира целия акредитив, съобщи Петър Станчев. Това е удължило, чисто технически, процедурата и е забавило във времето изграждането на завода.

Станчев отказа да коментира ще има ли техническа възможност депото в Шишманци да поеме складираните сега 120 000 бали отпадъци на София, защото община Пловдив трябва да реши този въпрос.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).