Пловдив отново най-атрактивен на международно изложение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 22.04.2013
1921
Пловдивският щанд завладя участници и гости с оригиналната си визия и атрактивно анимиранопредставяне по време на № 10-то юбилейно издание на единствената у нас туристическа борса за културен туризъм във Велико Търново, 18-20 април 2013 г. След допитване сред медиите и посетителите на изложението, щандът на община Пловдив получи за втори път гранд приза в категорията "Най-атрактивен щанд".

Концепцията за участие, разработена и анимиранаот общинско предприятие "Туризъм" Пловдив, носеше брандовото послание "Пловдив - усещане за изкуство и история". Пространството, обособено в две смислови категории - аристократичната "Античности" гостоприемното "Възраждане", оживя пред очите на публиката с камерни изпълнения на флейта и валдхорна на импровизираната сцена на Античния театър. 

Под лозницата пред фасадата на Балабановата къща възрожденско семейство канеше любезно любопитните посетители на бяло сладко и филибелийски приказки, аретро фотограф снимаше всички под надписа "Аз бях в Пловдив".

Снимките бяха принтирани до няколко минути от майстора - фотограф и гостите си тръгваха със спомен от приятно преживени емоции на щанда на Пловдив. Стар куфар предлагаше рекламните материали, популяризиращи туристическия продукт на града, а ретро грамофон партнираше на мелодиите, изпълнявани от флейтата и валдхорната. 

В рамките на изложението община Пловдив презентира проектът "По пътищата на цивилизацията" и получи номинация в категорията "Най-професионален туристически сайт" за електронния си културен календар www.eventsplovdiv.info в конкурса " Чети и пътувай".

Повече от 60 чуждестранни участници и български общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представиха своя туристически потенциал за развитие. Изложение "Културен туризъм" е най-мащабният и утвърден форум в България, който акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).