ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив посреща фестивала "С деца на тепе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:30 / 14.09.2024Коментари (0)1201
©
Вълнуващи изненади, новаторски дейности и незабравими моменти очакват посетителите на фестивала "С деца на тепе“, който ще се проведе днес на алеята на хълм Бунарджик. Фестивалът е с целодневна програма, като официалното откриване е в 10,00 часа, а заниманията от програмата ще продължат до 17,00 ч.

През целия ден посетителите могат да разгледат изложение на услуги и продукти, насочени към развитието на децата, да се насладят на музикална и културна програма от сцена, да се включат в демонстрации на спортни дейности от пловдивски клубове и школи и да се почерпят в зона "Вкусно тепе“ с разнообразни здравословни лакомства и напитки

Радослав Янков ще бъде патрон на тазгодишното издание на фестивала, като ще проведе отворен уъркшоп “Трениране на баланс". Звездата на българския сноуборд ще сподели своя опит и знания за зимните спортове с децата. По време на уъркшопа Радослав Янков ще поясни важността на баланса в сноуборда и други зимни спортове, като демонстрира упражнения и техники, които малчуганите могат да практикуват, за да подобрят собствените си умения за баланс. Децата ще се забавляват, докато учат, и ще имат шанса да научат за силата на постоянството и страстта към спорта лично от олимпийския медалист. Вдъхновяващатата среща с успешния спортист ще завърши с вълнуващ подарък от него- чифт ски, а късметлията ще бъде изтеглен в томбола.

Фестивалът "С деца на тепе“ ще включва и специална инициатива за насърчаване на активния начин на живот за децата на открито, далеч от екраните, както и едновременно с това ще допринесе за създаване на чувство за споделената отговорност към средата чрез гражданско участие за подобряването й. Специална сесия -работилница -рисуване на асфалтови игри от художник артист Дарина Михайлова, ще създаде цветни и красиви рисунки на добре познати игри като Дама, Шоколад, Охлюв, Змия и други. Тези игри ще служат като постоянно напомняне за значението на движението и спорта на открито за децата.

Младата артистка Дарина Михайлова ще проведе уъркшоп, в който деца и родители могат да участват съвместно в създаването на тези асфалтови игри. Този творчески процес не само ще осигури забавно занимание за участниците, но и ще демонстрира споделеност към (пре)създаването на средата. Всички желаещи да се включат могат да го направят като се свържат с организаторите от Фондация “С деца на тепе".

Сред най-интересните работилници и открити спортни активности, в които могат да се включат децата са:

-Арт ателие с екологични материали, които стимулират ранното детско развитие

-Заниматели игри за лесно усвояване на английски език

-изработка на възглавници -децата ще могат да развият своята фантазия, докато създадат нещо красиво и полезно, което могат да вземат у дома

-Работилници с иновативни конструктори, които стимулират въображението и фината моторика на децата. С тях малките строители могат да създават различни структури и модели

-Работилница с хартия - техники за създаване на рециклирана хартия и употребата й в ежедневието на ученика

-Програмиране на роботи и създаване на игри -развиване на логическото и аналитичното мислене у децата, изучавайки фундаменти в програмирането

-Театър на сенките

-Открити тренировки по Да Дао, Кунг фу, Таекуондо и Ушу

-Тренировка по гребане “на сухо"

-Художествена гимнастика и йога

-Модерни танци и кей-поп

-Активни игри и музикални работилнички за най-малките

В края на деня ще бъде изтеглена и томбола с награди от партньорите на събитието. Всеки малчуган ще получи талон със случаен номер, с който да участва за наградите.

Повече за фестивала:

Фестивал "С деца на тепе“ е уникално събитие, което съчетава образование, култура, спорт и забавление в рамките на един ден. Той предоставя възможност на семейства с деца на възраст между 3 и 16 години да участват в различни дейности, които насърчават тяхното интелектуално, творческо и физическо развитие. Фестивалът има за цел да вдъхнови младите умове, като същевременно ангажира активно родителите в процеса.

За трите си предишни издания фестивалът привлече над 10 000 посетители и даде поле за изява средно на 30 изложителя във всяко издание. Богатата артистична програма традиционно включва разнообразен набор от работилници, спортни дейности, артистични представления и демонстрации.

Фестивал “С деца на тепе" 2024 се осъществява с подкрепата на Общинска фондация “Пловдив 2019". Партньор на събитието е Община Пловдив, Район Централен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: