Пловдив - предстоящо за деня

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:01 / 24.09.2004
1194
Изданието “Пътеводител на Пловдив” ще бъде официално представено на в зала “Съединение” на Историческия музей в 11.00 ч. Пътеводителят е на 6 езика, луксозен, пълноцветен с около 400 съвременни и архивни снимки, с 32 карти, които включват подробна карта на Пловдив и на 16 квадранта, съдържа подробна справочна информация, както и основни сведения за страната.

Семинар "Изисквания на ЕС за защита на околната среда: опитът на Гърция" ще се проведе в "Новотел"-Пловдив. Организатори са Българската стопанска камара и Федерацията на гръцката индустрия – SEV. Семинарът се провежда в рамките на проекта BOSMIP на UNICE - Съюзът на индустриалните и работодателски конфедерации в Европа, в който членува БСК. За участие са поканени фирми и бизнес организации от цялата страна.

Финалният мач на вътрешнообщинския футболен турнир за купата на кмета ще се играе днес от 17.30 на стадион Пловдив. Награждаването е в 19.00 ч. в ресторант Амбасадор на хотел Тримонциум.

В зала „Средец” на Министерство на културата ще се открие фотоизложба на тема “Европейското културно наследство в областта на архитектурата в градовете Пловдив и София в края на ХIХ-ти и началото на ХХ-ти век”, съобщиха от Община Пловдив. Изложбата е подготвена от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Пловдив. Тя е част от проекта “Европейското културно наследство в България – съвременна визия за европейска интеграция”, съфинансиран от Европейския съюз. Изложбата включва уникални фотоматериали от началото на миналия век на сгради в Пловдив и София. Част от материалите са предоставени от Държавен архив – Пловдив и от частната колекция на главния редактор на списание “Минало” Любомир Юруков. Оформлението на изложбата е дело на художничката Ваня Мирчева.

В 10.00 ч. в зала №2 на Съдебната палата Пловдивския окръжен съд ще гледа делото за екстрадиция на германския гражданин Дитмар А., образувано по предложение на Окръжна прокуратура – Пловдив и по искане на РГермания. Същият има 7 присъди с наказание лишаване от свобода, постановени му за избягване на данъчни задължения чрез неподаване на сведения / декларации / на финансовите служби, съставяне на документи с невярно съдържание с цел намаляване на размера на изискуемите данъци

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).