Пловдив с отлична ябълкова реколта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:08 / 08.09.2012
2388
Очаква ни много добра реколта от ябълки, въпреки сухото време и горещото слънце. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова по време на празника на ябълката в с. Екзарх Йосиф.

В началото на кампанията по бране на плодовете са прибрани близо 3 т. при среден добив от 778 кг/дка. Най-много са в Пловдив (1300 т.), Бургас (650 т.) и Плевен (415). Общо площите с ябълки в страната са 47 хил. дка, което е малко повече в сравнение с миналата година, припомни Боянова.
"Ние бяхме длъжници на сектора с плодове и зеленчуци, но той вече е приоритет за държавата. По схемата за подобряване на българските плодове и зеленчуци заделилихме 15 млн.лв., други 8 млн. лв. ще отпуснем по de minimis. Отделно от това, има 11 мерки от Програмата за развитие на селските райони, по които производителите и преработвателите на ябълки могат да кандидатстват", подчерта зам.-министър Боянова.

Именно по ПРСР през тази година приоритетно се отпускат 60 млн. лв. за проекти от производители на плодове и зеленчуци. До дни ще стане ясно колко са подадените заявления за подпомагане и на каква стойност са те.

Източник: аgrobg


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).