Пловдив ще бъде домакин на откриването на проект "Здравословен начин на живот. Здравословни практики"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 30.08.2013
1580
Пловдив ще бъде домакин на откриването на един уникален по рода си проект. Проектът със заглавие "Здравословен начин на живот. Здравословни практики" е спечелен по програма "Младежта в действие" и се реализира от Сдружение" Младежки глас" - Пловдив с финансовата подкрепа на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".

Проектът ще се реализира между 1-7 септември. Дейностите по проекта ще бъдат реализирани в Екохотел "Здравец". Участие ще вземат 11 организации от 9 европейски държави измежду които: Швейцария, Полша, Литва, Латвия, Гърция, Румъния, Словакия, Франция, България и две организации от Турция.

Официалното откриване на проекта ще стане в хотел "Империал" на 2-ри септември от 10:30 часа, на което ще присъстват представители от Община Пловдив дирекция " Спорт и младежки дейности".

Ето и кратко описание на проекта предоставено от сдружение "Младежки глас" Пловдив:
"Темата на проекта е "Здравословен начин на живот. Здравословни практики". Проектът "Здравословен начин на живот. Здравословни практики" е свързан с провеждането на обучителна програма за здравословния начин на живот , през която ще преминат нашите партньори по проекта. Обучителния курс включва семинари, лекции, практически занимания, ролеви игри, дискусии, тематични вечери, спортни дейности и рефлексии - които имат за цел да предадат нужните знания на участниците.

Цели на проекта:
- Развитие на международното сътрудничество;
- Обучение на младите хора към практикуването на ефективни здравословни практики и употребата на здравословни продукти;
- Формиране на конкретни умения и знания за здравословния начин на живот, здравословните практики и здравословните продукти;
- Създаване на условия за разпространение на познания, умения и добри практики;
- Формиране на умения и навици за разработване и реализиране на проекти свързани с обучението на млади хора за практикуване на здравословен начин на живот, използване на здравословните практики и здравословни продукти;
- Преодоляване на междукултурните различия и обединяване на оригиналните специфики в начина на живот в различните държави, като се демонстрират възможностите на програма "Младежта в действие" за междукултурно общуване и обмен"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).