Пловдив ще е домакин на форум за културното наследство на България, Гърция и Румъния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 06.10.2007
970
На 16 и 17 ноември Пловдив ще бъде домакин на регионален форум "Трансбалкански културен коридор Гърция - България - Румъния: споделено наследство и общо европейско бъдеще". Събитието ще се проведе под егидата на областната администрация, която спечели проект по Комуникационната стратегия на България за ЕС. Основната цел е да се стимулират културният туризъм и културните индустрии чрез развитие на трансбалканския културен коридор и мрежата от културни маршрути в рамките на ЕС, както и да се насърчи създаването на механизъм за партньорство между заинтересуваните страни за балансирано устойчиво развитие на културното наследство.

Във форума ще вземат участие представители на Европейския парламент и председателството на ЕС в България, на Европейския институт за културни маршрути - Люксембург, международни организации, регионални и местни власти, изтъкнати европейски експерти, представители на бизнеса, неправителствени организации и медиите в трите страни. Сред целевите групи на проекта са и над сто ученици и студенти от Пловдивска област.

На форума ще бъде представена концепцията за неделимия и интегрален характер на културното наследство на България, Гърция и Румъния в рамките на трансбалканския културен коридор, свързващ трите страни. Участниците ще обсъдят и общи насоки за бъдещо сътрудничество на регионалните и местните власти за изграждане на координирани регионални продукти по трансбалканския културен коридор.

Областният управител на Пловдивска област ще запознае чуждестранните експерти с приноса на България за изграждане на туристически маршрути чрез опознавателна обиколка на Архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив" и "Родопската Света гора" (община Асеновград).

В рамките на форума ще бъде организирана и мултимедийна изложба "Културни коридори и културно наследство на Югоизточна Европа".



Източник: в."Строителство градът"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...
В Пловдив откриха Международния технически панаир, нито един мини...
Епидемия! Жена бе блъсната от електрическа тротинетка в Пловдив!
България поема председателството на европейските пътни администра...
Вижте всички кандидати за депутати от Пловдив-град
Родители от Пловдив в безизходица заради безкрайните ремонти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).