Пловдив скара СЕМ и КРС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:46 / 08.01.2007
1487
Споровете между СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията навлязоха в нова фаза, след като медийният съвет изтегли сам жребия за избор на членове, които да участват в експертните комисии за тв конкурсите в Пловдив.

В експертната комисия, която оценява и класира кандидатите, влизат трима представители на СЕМ и двама на КРС. Преди две седмици от КРС обявиха, че няма да излъчат свои хора за конкурсите в Пловдив и Варна. От комисията настояват раздаването на тв лицензи да спре временно до изготвяне на национален цифров план.

От КРС определиха действията на СЕМ като грубо потъпкване на закона за радио и телевизия. Медийните надзорници обаче твърдят, че именно законът ги задължава да съставят комисии. "Комисиите трябва да работят, не може да не ги сформираме, понеже от КРС нямало да участват в тях", коментира и.д. шефът на съвета Мария Стефанова. Тя обясни, че в правилника никъде не е посочено в присъствието на кого се определя съставът на комисиите. "Това е абсурдно, как изобщо да сме сигурни кого са изтеглили от СЕМ, без да сме присъствали", контрират пък от комисията.

Експерти коментираха пред вестник "Сега", че неяснотите в закона позволяват всеки да го тълкува, както иска. В същото време обаче правилникът постановява жребият да се тегли на съвместно заседание на СЕМ и КРС. На практика това означава, че конкурсите остават блокирани. От комисията по съобщенията са категорични, че няма да участват и в тегленето на жребия за Варна. Днес комисарите трябва да решат какво да правят със "служебно" изтеглените им от СЕМ представители в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).