Пловдив става арена на кулинарни дуели | ||||||
| ||||||
Майсторите на кулинарните техники ще трябва да спечелят журито не само с идеи, но и с прецизност и бързина на приготвянето на ястията, както и с това, дали са ефектно представени и поднесени, и разбира се - колко са вкусни. Голямо международно жури с председатели: Андрей Стоилов и Гари Филбей WACS, член на което е и организаторът на националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза" шеф Пеньо Иванов, ще гледа под лупа шедьоврите, изработени от майсторите, и ще дава безпристрастната си оценка за най-добрите и ефектни изпълнения. Организатор на националната кулинарна купа са Българската асоциация на професионалните готвачи и Международен панаир Пловдив, а партньори са Българската асоциация по карвинг, Българската асоциация на професионалните сомелиери, Българската асоциация на барманите, Българската асоциация на пицарите, Община Пловдив и Съвет по туризъм-Пловдив. Надпреварата се провежда под патронажа на посолството на Норвегия у нас, а в рамките й ще се състои и Панорама за "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар и сладкар", "Най-добър млад сервитьор" и "Най-добър млад барман" на Министерството на образованието, младежта и науката. Ще бъдат направени и оценявани и демонстрации по карвинг - изкуството да се сътворяват различни кулинарни форми от плодове и зеленчуци. Състезанието ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Световната асоциация на готварските гилдии /WACS/, като всяка категория ще бъде оценявана от професионално жури. Тази година неговите членове, освен от България, идват и от Англия, Норвегия, Испания и Италия. Събитието е отворено за посещение, а демонстрациите ще се състоят в панаирна Палата №2. Програма: |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!