ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив трябва да забрави за още една голяма мечта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 31.07.2024Коментари (14)22619
©
Трябва да се простим с идеята за нов мост, който да отпуши поне малко ада с трафика и задъхващите се пътни артерии във втория по големина град в България, чиито граници са от табела до табела.

Кметът Костадин Димитров е внесъл предложение до общинските съветници за промяна на бюджета и прехвърляне на средства към проекта и ремонта на бившия спортен диспансер - сега Медицински център по рехабилитация и спортна медицина, разбра Plovdiv24.bg.

Проблемът е, че средствата ще бъдат взети от изключително важни проекти, които могат да помогнат на задушаващия се Пловдив поне малко да намали и облекчи трафика чрез изграждането на ключови пътни артерии. В случая става въпрос за 151 000 от заделените 250 000 лева за нов мост на река Марица, който да свързва булевардите “България" и “Копривщица" и нов пътен възел - ул. “Цар Симеон" и 28 740 лева от продължението на “Марица" - Юг, за което бяха гласувани 150 000 лева от бюджета за 2024 г.. - два проекта за изключително важни транспортни връзки вътре в самия град.

Това означава, че още с години ще продължим да си късаме нервите с трафика и ежедневния транспортен ужас, особено когато има и ремонти, които са неизбежни. 

Според текста на предложението кметът Костадин Димитров иска да даде временен безлихвен заем от 180 000 лева за проектиране на ремонта на сградата на бившия Спортен диспансер, която наистина е от времето на социализма и вътре, и вън и като оборудване, и като лечение, което предоставя.

Plovdiv24.bg припомня, че заради изграждането на новия 50-метров басейн с олимпийски размери и свързваща топла връзка с медицинския център е необходим ремонт и обновяването на сградата. Вече има подписан договор за инженеринг и строително-монтажни работи на приблизителна стойност 5,5 лева с ДДС с “ДЗЗД Бауцентър МЦРСМ - 1 Пловдив".

Договорът обаче е сключен без осигурено финансиране, което означава - когато бъде спечелен проект или изтеглен заем, тъй като лечебното заведение не разполага със собствени средства за такава мащабна реконструкция. За да може да кандидатства за финансиране е необходим готов технически проект.

Според същия този договор, ако финансиране не бъде осигурено, то той може да бъде разтрогнат. Т.е. може да стане така, че нито мост да имаме, нито обновен Медицински център по рехабилитация и спортна медицина, но ще имаме похарчени няколко десетки хиляди лева.

Въпросът с новия мост над река Марица се коментира вече няколко управленски мандата, но продължава да буксува, въпреки важността му. Всеки изминал ден закъсняла реализация означава още с години затруднения и безумен трафик.

Сега още една година забавяне, означава пропилени възможности да излезем от транспортния ад, в който се намираме вече няколко години. Означава и че малките стъпки, направени до момента с отчуждавания и имотно регулиране, ще останат назад, не и напред. Означава и че кметът Димитров не е визионер, който ни трябва, който мисли за големите проекти на града, защото, да - Пловдив има нужда от това да бъдат спасени котките и оправени чешмичките, но това не трябва да е основната работа на кмета.

Популистките методи са краткотрайни, технократите по ръководните места на общината липсват, а те са тези, които виждат надалеч, планират и взимат решения, които определят по-доброто бъдеще. В замяна - оставаме в границите си, капсуловани и задъхани от презастрояване и липса на пространство, а с всеки изминал ден колите в Пловдив стават все повече, а пътищата за тях все по-малко и все по-малки.


Още по темата: общо новини по темата: 7
02.08.2024 »
01.08.2024 »
09.07.2024 »
29.04.2024 »
09.08.2023 »
09.08.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С тези малоумни кметове се наливат пари (наши, от нашите данъци) само в "спорта" - на шепа хора. Големите инфраструктурни проекти са последна дупка на кавала.
+1
 
 
Вижте оценките за кмета отстрани на коментарите. Слаб 2 от 42% от гласувалите. Пак гласувайте за спортист! Пак гласувайте за ББ. А защо не направиха стадионите на Марица и Спартак? Айде и тях веднага...
0
 
 
Това е несериозно. Общината ни е пълна с провинциални типчета и откровени селяндури без никаква визия и никакво отношение към града. И на избираеми, и на неизбираеми длъжности едно и също.
+5
 
 
Аааа, иначе си имаме ДВЕ стадиончета за по 100 милки. Отворковци сме си и тва е! Тук 20...после 30...после още 40 милЕона, ама иначе 250К нямаме за план за мост, ще го оставим за другата година или когато има пари! А да и математическата нЕма сграда, ама стадиончетата са красавци, а да и околвръстно нЕма...ама шЪ стане (офф, че съм проЗД то там отчуждаването е проблема....ъхъ)! Ааааа верно бе, кви ги приказвам само, то парите за стадионите не са от онея, а от тея (пари), те са от другаде...ДА ВЕ ДААААА!
на 31.07.2024 г.
+7
 
 
100 метра тротоар не могат да оправят, вие мост очаквате да построят. Оставете хората на мира спокойно да си крадат. И без това в цялата държава всичко е оставено на самоход. Общество няма. Недоволни по площадите няма. Всеки се спасява поединично.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в Русе
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Български национален отбор по футбол
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: