Пловдивчани: Заведенията ни цакат с грамажи, цени и такса "обслужване"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:58 / 27.11.2012
4524
Екипите на Комисията за защита на потребителите проверяват обекти по Закона за туризма във връзка с декемврийските празници. Това съобщи Таня Димитрова, директор на Регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите (КЗП) за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

Извършват се проверки в средствата за подслон, местата за настаняване и прилежащите към тях заведения за хранене и разлечение с оглед на наближаващия студенски празник, както и организираните посещения за новогодишните празници. На този етап констатираните нарушения са свързани най-често с несъответствие на рекламите надписи с наименованието и вида на обекта, които са вписани в удостоверението за категоризация. 

"Освен това все още се срещат нередности при обявяването на цени и грамажи в менютата, заверяването на регистрите за настанените туристи. Констатирани са и нарушения, свързани с изискването удостоверяването за категоризация да е валидно и поставено на видно място в обекта", каза Димитрова. 

Тя допълни, че вече има и поистъпили сигнали за това, че някои обекти начисляват в касовия бон суми за обслужване и озвучаване, което не е редно. Установено е още, че някои заведения искат сума за вход или гардероб, без да издават за това касов бон.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).