ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани масово се развеждат! Някои се разделяли само месец след сватбата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 12.11.2012Коментари (4)2726
© Plovdiv24.bg
Рекорден брой на разводите отбелязват пловдивските съдии в края на годината. 431 дела по исков ред са заведени до края на миналата седмица, което е с близо петдесетина повече от миналата година. Отделно има още 385 дела за развод по взаимно съгласие. Увеличават се и делата, които уреждат предоставянето на родителските права и издръжката на децата, казва шефката на брачното отделение в Районния съд Диляна Славова.

Най-голям пик имат разводите при гурбетчиите, сочат наблюденията на съдиите. Житейската практика сочи, че когато единият партньор от години работи в чужбина, а другият е останал сам в България, фактическата раздяла нормално се превръща и в юридическа. Понякога първата крачка правят жените, които се връщат от Испания, Гърция, Германия, Великобритания специално, за да подадат молба за развод. През годините на гурбета те са успели да завържат нови запознанства, а някои дори са заживели с други мъже. Съпрузите им са приели ролята на изоставени, а някои също са устроили живота си с друга жена. 

По-голямата част от двойките предварително са се разбрали за имуществените отношения и циркове в съдебната зала няма. Нова тенденция е все повече бащи да искат и да получават родителските права върху децата. Останали сами, те и без друго изпълняват ролята и на майка, и на баща, а съпругата приема положението и обикновено няма против то да бъде скрепено със съдебен акт. В повечето случаи това се случва с малко по-големи деца, които вече имат изградени навици и могат да се обслужват сами.

Напоследък по принцип и двете страни са склонни да правят взаимни компромиси и да постигат споразумения, казва Славова. Според нейните наблюдения хората в по-зряла възраст се развеждат по-интелигентно, като загърбват емоциите и подхождат разумно към проблема. Най-често това се прави, за да се съхранят интересите на децата, родени от брака.

Най-бързи се оказват разводите при младите хора. Има семейни двойки, които само месец след като са чули Менделсон, идват в съда и хвърлят молбата за развод. В повечето случаи става дума за хора малко над 20-те, които нямат предразсъдъци. Тяхната формула за живота е: Щом не се разбираш, хвърляй и късай навреме. Новият Семеен кодекс дава възможност да се прекрати бракът, без да се търси вина, така че в тези случаи разводът минава лесно и бързо.


Източник: в. "Марица"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Никви свадби братя! Гнусните женоря после ще ви разкостят!
+9
 
 
Горките родители, които са се оръсили да направят сватба на пишлигарите, които след месец вече не се обичат. Чудно тогава за какво им е трябвало да се женят ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: