Пловдивчани плащат чужди сметки за ток

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:54 / 26.12.2004
1965
Заради погрешно свързани електромери някои пловдивчани бяха "ужилени" с доста дебели сметки за ток. Както е известно, от миналата година в града тече кампания за подмяна на старите елтабла, като електромерите се изнасят от къщите и механичните се заменят с електронни. Достъп до новите табла имат само служителите на "Електроразпределение", а абонатите разполагат с автоматични предпазители. След ремонта техниците на фирмите-изпълнителки трябва да позвънят на всеки абонат, за да се убедят, че правилно са поставили лепенките на измервателните уреди. Това изискване не се спазва, признават от "Енергото", има доста случаи на разменени лепенки и неправилно свързани електромери и в резултат семейства с ниско потребление плащат дебелите сметки на съседите си.
Все още не е ясно по какъв начин ще компенсират потърпевшите. Обикновената практика е да се приспадат суми въз основа на средномесечното потребление. От дружеството съобщават, че до 10 януари се прекратява ремонтът на елтаблата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).