Пловдивчани рекетират "Общинска охрана"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:20 / 04.12.2009
4067
По повод обвинения, отправени от пловдивчанин към служителите на "Общинска охрана" ЕАД - Пловдив, че колата на жена му е била повредена при репатриране от паяк, изпълнителният директор на дружеството Тодор Торлаков заяви следното:

"Категорично не отговаря на истината казаното. Случаят, за който става въпрос, стои така. На 21 ноември, в 12 часа, екипаж на "Общинска охрана", който обслужва "паяк" номер 2, репатрира неправилно спрял автомобил форд ескорт с регистрационен номер РВ 7769 ХА, който е бил спрян в зоната на знак В27 и табела за репатриране на ул. "Иван Вазов".

Както е известно, община Пловдив и "Общинска охрана" предприеха масирани действия за "отпушването" от неправилно паркирани автомобили на натоварени артерии в града. Улица "Иван Вазов" е едно от невралгичните места, където непрекъснато стават задръствания и конфликтни ситуации, заради множеството неправилно спрени автомобили. "Общинска охрана" - Пловдив полага настойчиви усилия и в резултат на това проблемът вече е решен в значителна степен.

Въпросният автомобил е бил репатриран на паркинг "Стадиона", където е докаран в 12.30 часа. Около 13 часа там идват собственикът на возилото Любомирка Димитрова и нейният съпруг. Според докладната записка на диспечера на паркинга, съпругът на госпожа Димитрова огледал колата и ритнал с крак гърнето. В следствие на това то се откачило от автомобила и паднало на земята. Съпругът на Любомирка Димитрова извадил фотоапарат и започнал да прави снимки на колата. След това двамата заплатили таксата за репатриране от 31 лева и се помолили возилото да остане на паркинга, докато отстранят повредата.

На 23 ноември обаче получихме жалба от името на Димитрова, с която тя иска от "Общинска охрана" да бъде обезпечена за нанесената повреда, която според жалбата била причинена при репатрирането. 

Като директор на "Общинска охрана" аз извърших проверка на случая и установих, че изнесената в жалбата информация не отговаря на истината, за което има снимки и докладни записки. Намирам за крайно некоректно да се злепоставят служителите на "Общинска охрана" - Пловдив и чрез разпространяването на невярна информация да се накърнява името на тази служба, която работи за поддържането на реда и сигурността в град Пловдив.

Междувременно въпросният форд ескорт, който е доста стар на години автомобил, е престоял на наказателния паркинг 14 дни, за което собственикът би трябвало да заплати по 12 лева на ден престой. Трябва също да се отбележи, че гърнето и тръбите за отработените газове са сериозно корозирали и не са в добро техническо състояние. Приканвам собственика на колата да дойде и да я прибере от наказателния паркинг, за да не трупа дължимата за престоя такса."


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).