Пловдивчанин изнася концерт за тромпет премиерно в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:31 / 07.01.2014
1920
В Пловдив ще бъде премиерата за България на концерт за тромпет от Александра Пахмутова. Изпълнението на 10 януари в Концертна зала е част от цикъла "Руска зима в Пловдив" на Държавна опера Пловдив. Произведението е написано през 1955 година, а авторката му е композирала също над 400 песни, които са обичани от руската публика. 

Солист е Димитър Панайотов - възпитаник на Музикалното училище в града. Ученикът на известния музикален педагог Пенчо Пенчев е лауреат на редица наши и международни награди.

Само преди месец младият музикант получи Специална награда от конкурса за тромпетисти "Красимир Трачев" - инструмент тромпет, марка BACH - Stradivarius.

Маестро Диан Чобанов е включил в концертната програма и фрагменти от сюитата "Ромео и Жулиета" на Прокофиев, както и тържествената увертюра "1812", написана от Чайковски в чест на руската победа срещу нашествието на Наполеон.

За първи път Държавна опера Пловдив предлага и абонаментна бонус програма за музикалните фенове. При закупуване на билети за три от концертите в цикъла "Руска зима в Пловдив", зрителите получават безплатен билет за хита в програмата - Концерт на Руслан Мъйнов с любими песни от руски филми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).