ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин към общински служители: Ако аз върша своята работа с успеха, с който Вие вършите Вашата, щях да съм уволнен и умрял от глад
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:35 / 29.06.2024Коментари (0)8192
© Plovdiv24.bg
илюстративна снимка
Читател на Plovdiv24.bg по необходимост, но не и по желание е решил да използва услугите на градския транспорт в Пловдив. Това, на което се е натъкнал в рамките на 40 дни, го е предизвикало да напише впоследствие жалба до Община Пловдив и общинското предприятиите "Организация и контрол на транспорта" и съответно до редакцията ни, за да сподели наблюденията си. Ето и подробностите на писмотоси, в което той задава изключите;но адекватни въпроси:

Здравейте,

Започвам това писмо с въпрос. Служителите и директорът Георги Стоилов кога последно сте ползвали градски транспорт в гр. Пловдив? На мен ми се налага да го ползвам в последните 40 дни, защото личният ми автомобил е на ремонт. Смея да твърдя, че е неадекватен за град с размерите на Пловдив!

Ще дам някои отправни точки:

1. 19:45 е един нормален час, след който доста хора се прибират от работа. Автобусите след този час се движат през 20!!, 30!!!, 40!!!! или дори 60!!!!! минути, а някои линии въобще не се движат. 

2. Навън температурите гонят и превишават 35 градуса, когато слезеш от рейса обаче разбираш, колко всъщност хладно е отвън.

3. Автопаркът на фирмите, които обслужват линиите. Това май е най-неадекватното нещо от всичко. Аз съм на 38 години, а ми се струва, че повечето автобуси са по-възрастни от мен. На кой не му се отваря предна врата, на кой не му се отваря задна врата, на кой му тече покрива, когато вали, на кой не му работят скоростите, ръмжат, бучат, клатушкат се като в увеселителен парк.... накратко - потресаващи са. 

Наскоро посетих Египет - страна от "третия свят". Ако им видите автобусите и ги сравните с нашите, то ние сме в "петдесет и третия свят".

4. Спирките. Тук мога да кажа, че имаме лъч светлина в тунела, въпреки че състоянието и тук е отчайващо. Да - има машинки за билети на повечето спирки, да - има табла, които показват кой автобус след колко време ще дойде. Познайте обаче - първите въобще не работят, а информацията, която показват вторите.......да кажем, че е по-добре и те да не работят.

5. Кондуктори. Къде въобще можеш да видиш кондуктори освен в Пловдив? В кой друг град и в коя нормална държава си купуваш билет от кондуктор или шофьор в автобуса? Бил съм в половин Европа. Навсякъде има безброй машини за билети и карти, които обаче използват само тези, които нямат смартфон, защото всичко е онлайн и всеки си купува превозните документи през телефона. Представяте ли си? Ние в Пловдив още сме на "Нетаксуваниииии?". Ако не беше тъжно, щеше да ми е смешно.

6. Понеже проблемът с моя автомобил се оказа по-сериозен от очакваното, реших да (опитам да) си купя карта за градския транспорт. Естествено отидох там, където издават карти - на ул. "Отец Паисий" 40. Да, точно така, във всеки нормален град в Европа и България можеш да си купиш карта и билет от машина на всяка спирка или дори от телефона, но в Пловдив имаме специални 2 - 3 "магазина за карти" в целия град!!! Та отивам аз на въпросното място, на което ме посрещна една любезна женичка и питам, дали мога да си купя месечна карта за транспорт. Е, оказа се, че не може. Там издавали само карти за ученици и пенсионери. Аз трябвало да отида до някое районно кметство!!! Вие подигравате ли ми се? Там, където продават карти за градски транспорт (и не правят нищо друго), аз не мога да си купя карта за градски транспорт!!!! Наистина - Вие подигравате ли ми се?

Накрая искам да Ви дам и няколко примера: Преди десетина дни, вървейки към спирка №167 (на бул. "Руски" в идеалния център на града), изпуснах рейс №116. Чаках следващия 58!!! минути. Шофьорът ми обясни, че карали през 30 минути, но предния се бил изгубил някъде?!?! Тук искам да вметна, че разстоянието от Пловдив до София се взима за подобно време, което ми отне да се прибера от центъра до дома ми в Кючук Париж.

Днес (преди няколко дни - бел. ред.) бях да видя родителите ми. Те живеят до Здравната каса. В 19:45 отидох на спирка №312 (на бул. "Васил Априлов" в централна част на града), за да изчакам рейс №17, с който да се прибера до Кючук Париж. След като бях прекарал 13 минути на спирката, на таблото се появи надпис, че автобус №17 ще дойде след 17 минути. Да ама не! Минаха 4 - 5 минути и тези 17 на таблото си стояха 17, а след още 2 - 3 минути станаха 19!!! Малко по-късно рейс №17 напълно изчезна от таблото.

Около 20:30 дойде рейс №222 и реших да се кача и да пътувам до временната спирка на ул. "Любен Каравелов", за да мога да се прикача на №24 или №116. Оказа се, че №222 има временен маршрут през бул. "Пещерско шосе", който не е упоменат на табелата му и при учудването ми шофьорът ме попита нещо от рода на: аз не съм ли знаел, че пътят по неговия маршрут бил в ремонт?!?! Както и да е. Тръгнах пеш към временната спирка на ул. "Любен Каравелов" и за мое нещастие по пътя ме подмина рейс №24. Тук направо ми се приплака, но продължих и стигнах заветната спирка, от която в 20:46 успях да хвана №116 (само да вметна, че №17 не е минавал през цялото време).

Уважаеми служители на ОП ОКТ, според Вас това нормално ли е? Все пак живеем във втория по големина град в България, който със своите над 500000 души е и средно голям европейски град, но градският транспорт е.........не намирам точните думи.

Само говорите за проблемите с трафика в Пловдив. Е, след 40 дни, в които ми се налага да се движа с градски транспорт, а не с личния ми автомобил, мога да Ви кажа, че, за да се справите с трафика, първо трябва да се справите с неадекватната услуга градски транспорт, която предлагате.

Моля, да ми отговорите на следните въпроси:

1. Според Вас добре ли функционира градският транспорт в град Пловдив?

2. Какво конкретно правите, за да го подобрите?

3. Кой е отговорен за определянето и спазването на разписанията на автобусите?

4. Каква е процедурата да се сдобия и да прочета договорите на Община Пловдив с фирмите, които изпълняват линиите?

На финала искам да ви кажа, че ако аз върша своята работа с успеха, с който Вие вършите Вашата, то много отдавна щях да съм уволнен и умрял от глад.

Мога да Ви дам прости решения за всички споменати по-горе проблеми, ако Вие нямате такива, но да знаете, че взимам скъпо за консултантска дейност.

И да Ви напомня, че Община Пловдив трябва да се грижи за своите граждани, които плащат едни от най-скъпите данъци в България!


Още по темата: общо новини по темата: 1038
01.07.2024 »
30.06.2024 »
29.06.2024 »
27.06.2024 »
23.06.2024 »
23.06.2024 »
предишна страница [ 1/173 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Първа лига, сезон 2024/2025
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: