Пловдивчанка е била изнасилена в апартамент

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
21:08 / 24.10.2024
2263
"Газовият ми пистолет са го виждали над 100 човека. Носил съм го навсякъде, но не съм стрелял никога с него", това сподели 54-годишния Красимир Минчев пред съдът по-рано днес.

Мъжът се е опитал да подтикне пловдивчанка да проституира, като я заплашвал с оръжие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Минчев е вдовец и е осъждан е. Той бе доведен в зала с белезници и под наблюдението на съдебна охрана. В ръцете си държеше наказателния кодекс, както и още други документи с които да подкрепи доводите си.

Съдът докладва, че на 23 август Минчев е подал жалба. В нея той споделя, че обвинителния акт е некоректен и е в ущърб спрямо неговата личност. 

"Дознателката в полицията ми каза, че шокиращо и за нея как моите обвинение са се меняли на всеки две седмици, за да се стигне до най-тежкото. Трафикът на органи за които съм обвинен - не е доказан. Проституцията и заканата за убийство също. Всичко е по думите на потърпевшата Наталия Ангелова. Оръжията са ми регистрирани в службата в Пазарджик", каза още той. 

Мъжът е на мнение, че прокурорът е действал предубедено, а квалификация на престъплението му е неправилна.

Според обвинителният акт на 15.01.2024 г., Минчев заключил Ангелова в апартамент с цел да бъде използвана за развратни действия. Мъжът е изнасилил жената, като използвал физическа сила и заплахи.

Минчев се заканвал, че ще убие Ангелова, ако отиде до прозореца или се опита да избяга, а след това опирал пистолет в главата й. Той принуждавал жената да проституира, а събраните пари от клиентите си да отчита на него. 

Междувременно заплахите към нея били непрестанни. В моменти на ярост мъжът казвал на Ангелова, че ще я убие, а органите й ще продаде.

В зала мъжът многократно изтъкна, че правосъдната система го саботира, като не уважава исканите от него неща - следствен експеримент, очна ставка между Наталия и него, както и изземване на записи от камери. 

Пред съдебния състав Минчев разказа, че в конкретната вечер той е викнал такси и е качил Ангелова в него, а от своя страна тя му е поискала пари за пакетчета "хероин".

След като изслуша всичките желание на подсъдимия, съдия Герцова прецени да не върне обвинителния акт за поправка в прокуратурата. 

Процесът ще се проведе по общия ред разпит на свидетели и вещи лица през ноември. Очаква се да бъде призована и потърпевщата Ангелова, която да разкаже спомените си за случилото се.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадин Димитров съобщи дълго чакана от пловдивчани новина
Поклон! Семейство лекари от Пловдив с прекрасен жест след сватбат...
Това е най-старата и все още работеща неправителствена организаци...
Д-р Георева: В никакъв случай не препоръчвам отказване от ядене
Колите от адската катастрофа са размазани. Задръстването е чудови...
Пожар на Младежкия хълм, огнеборците са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).