Пловдивчанка грабна първа награда във Втория национален конкурс “Душата на един извор”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 30.06.2005
956
585 момичета и момчета участваха във Втория национален конкурс “Душата на един извор” за млади художници, поети и писатели. Конкурсът e съвместна инициатива на Овергаз и Общината в Ямбол. Състезателите тази година са близо два пъти повече от участвалите в първото издание на конкурса.
Четирима са щастливците, които журито класира на първите места в двете възрастови групи: Ивелина Николаева Лакова от Плевен (възрастова група от 13 до 18 години) и Ариса Тихомирова Попечкина от Пловдив (възрастова група от 19 до 25 години) са победителите в раздела за изобразително изкуство. Илиана Янкова Павлова от Ямбол (в малката възрастова група) и Иво Иванов Константинов от София (в голямата възрастова група) спечелиха първите места със своите литературни творби. Техните награди са едногодишни стипендии в средни и висши учебни заведения по изкуствата и с хуманитарен профил.
Конкурсът за млади художници и литератори “Душата на един извор” е посветен на световно известния български художник Жорж Папазов и на големия изкуствовед Кирил Кръстев – и двамата от Ямбол.
И тази година достойнствата на художествените и литературните произведения преценяваха проф. Иван Газдов, проф. Иван Димов, Христо Карастоянов – Дядото и Иван Гранитски – в двете журита на конкурса.
Официалното връчване на всичките 12 награди ще се състои на 1 юли 2005 г., петък, от 18.00 часа в художествена галерия “Жорж Папазов” – Ямбол. По време на тържеството ще бъде открита изложба с наградените изобразителни творби, ще прозвучат откъси от най-добрите разкази и есета. Наред с литературното четене, ще се състои и премиерата на специалния втори сборник “Душата на един извор” с най-доброто от конкурса за 2005 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).