Пловдивчанка стана жертва на бюрокрацията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 11.07.2009
1820

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ
Защитава ли държавата интересите на своите граждани? Много хора не чувстват подкрепа от страната, а нейните закони са като капан, откъдето няма измъкване. Вижте пример за това.

Росица Христева е жена на 50 години с бронхиална астма, базедова болест, чернодробна цироза и още заболявания. Тя не получава  доходи отникъде. Пенсионирана е по болест от 2000 година и до юни 2007 взима пенсия от ТЕЛК, която впоследствие е спряна. Решението за това взима  националната експертна лекарска комисия от София, където тя е изпратена за допълнителни изследвания.

Две години жената живее без никакви социални помощи и никой не се интересува от нея. От социални грижи вдигат рамене. Оправданието - болната нямала необходимите документи.

Росица е вдовица, с четири деца, които й купуват лекарствата, плащат й изследванията и й дават пари за живот. Ако не са те, тя едва ли днес би била между живите и най-важното - никой не би се трогнал. Защото законът не може да се заобиколи, а той в това отношение е доста сложен и не винаги е от полза за гражданите.

На болната й предстоят нови изследвания, защото сега са й открити нови заболявания, а престоят в здравното заведение изглежда ще бъде безкраен. Тя няма да може да работи. Близките й са единственото спасение от гладна смърт. Надеждата й е, че новото правителство ще се опита да подобри качеството на живот на българина. 

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).