Пловдивски адвокат: София не е България и това трябва да спре! Докога в тази неугледна дупка ще се изсипват милиарди?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
14:07 / 11.09.2024
14838
Пловдивският адвокат Атанас Костов изказа своето мнение относно бъдещия терминал на летище София и състоянието на аерогара Пловдив, видя Plovdiv24.bg. Публикуваме размислите му без редакторска намеса: 

"Научавам, че на софийското летище се строи нов терминал за 500 милиона лева. Това е много интересен факт и сочи липсата на каквато и да е опция за децентрализация на тази държава към останалите общински центрове! Защо!?

Варна и Бургас например имат работещи летища, без да имат каквато и да е реална икономика извън туризма и това е факт!

Пловдив на този фон е най-големият промишлен център в България! До пловдивското летище няма ЖП и бус транспорт, то не са развива по никакъв начин. БДЖ даже спря влаковете до Крумово - селото, в което е летището, та връзка със самото летище няма! Таксита дори не го обслужват - няма бус и такси терминал!?

Неадекватността е колосална при наличие на транспортен и корго потенциал на пловдивското летище, който Бургас, Варна и София нямат, тъй като не произвеждат нищо!

Само ще кажа, че срещу пловдивското летище се намира КЦМ, най-голямото предприятие в България изобщо! Пловдив е притегателен бизнес център на цяла Южна България, Пловдив е реална култура, Пловдив е реален туризъм, Пловдив е реална икономика!

Докога София ще е селската, неугледна дупка, в която се изсипват милиарди и нищо не се случва, освен една колосална кражба! София няма едни тротоари бре, господа “управници" и “политици"! В София “произвеждали" офисите!?!?!? Потрес!

Виц!

Докога останалите 27 областни центъра ще са неглижирани в името на таза кражба! Докога!

Ще доживеем ли децентрализацията на местно ниво!? До Видин и Враца няма пътища!? Пътят Бяла-Русе е леш! До Копривщица се стига през огромни дупки! Тунелът под Шипка го мечтаем от 20 години! Магистралата в Северна България ще я доживеем ли някой ден!?!

На този фон в дупката София се строи поредният - трети терминал на летището за 500 милиона - за кой бе, господа, за тези, които ежедневно напускат България ли!?!?

Ей ви снимка на пловдивското летище - призрак! То обслужва (ама друг път) най-голямата промишлена зона в страната и най-стария град в Европа!

Срааааам!

Най-голямото транзитно летище в Германия е във Франкфурт. Той дори не е вторият по големина град. София не е България и това трябва да спре! Това казвам аз.

До Копривщица няма път, лунна повърхност е! А в София се прави трети терминал !?!!? За кой!? За напускащите България ли!?!"

Виж коментарите (17)

Още по темата (476):
29.08.2024 Държавата си върна собствеността върху летище "Пловдив"
24.06.2024 Съществуването на летище "Пловдив" е застрашено
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).