ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски фотограф: Спокоен съм! Родната полиция ни пази
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 12.09.2024Коментари (13)10148
© Facebook
Пловдивският фотограф Атанас Петков е бил глобен от служители на МВР Пловдив, защото не спазва светлинната сигнализация на светофар, докато пресича, видя Plovdiv24.bg.

Той е публикувал фиша си в социалните мрежи и е споделил размишленията си по казуса.

"Спокоен съм! Родната полиция ни пази от престъпници и закононарушители от всякакъв калибър! И не смейте в 22:20 на празно кръстовище да стъпите с единия крак на пътното платно, докато свети червено! При условие, че всеки ден дремя по половин час да чакам "умни" светофари на същото! Умрялата държава е силно заинтересована да изтръска последния лев на закононарушителя Ганьо и да оправдае заплатите на жандармите си! Докато истинските престъпници вилнеят! Сиктир!", казва той. 

Публикацията му веднага е предизвикала дискусия сред хората. Повечето от тях са на мнение, че често в града се пренебрегва глобяването на мотоциклетисти късно вечер, а по-дребните нарушения винаги се наказват. 

"Нямам против. Нарушил си правилата, носиш си отговорността. За това и се въздържах да им кажа всичко, което мисля. Само основните положения. Ама чак пък такова дребнаво заяждане?", допълва той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
червено червено-чакаш и не мислиш-особено пешеходец.Ако дойде някое надрусано момченце с беемвенце и види и че му е зелено хич няма да намали на пешеходеца а ще мине пред него.
0
 
 
По принцип съм съгласен, че всеки трябва да си носи последствията. Проблемът е, че полицаите прилагат закона непоследователно и често подхождат субективно към идентични ситуации. Изглежда, че целта им е да дебнат раята по „хранилките” за маловажни нарушения, вместо да бъдат там, където наистина има нужда от тях и да санкционират истинските престъпници на пътя. Всички виждаме как определени хора винаги остават недосегаеми. КАТ не се интересува от тези, които редовно създават предпоставки за ПТП и действително затрудняват движението, явно понякога дори ги обслужват. Катаджиите гледат да си изпълнят нормата за фишове и актове бързо и безаварийно. Иначе казано – не е честно!
0
 
 
Ако кажа, че късно вечер чакам да ми светне зелено, за да пресека на пешеходна пътека - много ще излъжа. От друга страна, законите трябва да се спазват. Но тук вече риторично попитаха, а какво ще стане, ако пресичаш на зелено, а някой те отнесе? На мнение съм, че сме големи хора и трябва много внимателно да преценяме ситуацията, като не се предоверяваме на знаци и светофари. От друга страна пък гробищата са пълни с "правилно" преценяващи хора... Май няма най-добър вариант. Човекът, за да докаже, че е истинска патриот просто да си плати глобата...
0
 
 
Законите трябва да се спазват! Обаче в България има наши и ваши и от там става объркването. Нощните гонки тази година взеха няколко жертви и това ще продължи защото КАТ "рабтят" (дебнат) редовна смяна.Глобиха ме по сред бял ден за фарове на Бул . Освобождение , който е основна пистата за гонки. Попитах полиция за тези гонки и той каза ,че като се утрепе някой ще се задекставт!
+2
 
 
Всички искаме да се спазват законите, ама другите да ги спазват! Ако този човек тръгне по пешеходната пътека на зелен светофар, и някой шофьор реши, че в този късен час няма кой да пресича, премине на червено и го удари, какво ще стане?
0
 
 
Както никой не вижда този умник,изведнъж ще му изскочи някой рейсър, и е тъмното няма да разбере как ще го помете....
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+1
 
 
Еми виновен е, глобили са го. Също така по принцип може да те глобят ако говориш по телефона докато пресичаш. Но, да, има къде по-опасни ситуации на пътя. Пълно е с джигити, които минават на червено, от ленти за ляв завой продължават направо, тези с шумните мотори вечер и т.н. и т.н., а КАТ и полиция по улиците не се вижда. Само зад някой храст с камерата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: