Пловдивските аптеки продават единични бройки илачи, въпреки забраната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 02.05.2007
1366
Пловдивските аптеки масово продават единични бройки от различни медикаменти, въпреки влезлия в сила нов Закон за лекарствата, който забранява продажбата на хапчета, ако са извадени от опаковката и нямат упътване за ползване, установи репортерска проверка на Дарик радио.

Фармацевтите обясниха, че няма да връщат клиенти заради промените в нормативната уредба, която засяга предимно препарати за ежедневна употреба. По думите им, например лекарствата, изписани със зелена рецепта, могат да се продават на отделни блистери, защото се изписват ежемесечно за точно определена бройка. За останалите лекарства фармацевтичните компании трябва да въведат по-малки опаковки или клиентите да си ги разделят. При продажбана на отделни блистери няма опасност да пострадат целостта на капсулата и съдържащите се в тях активни съставки. Изхождаме от тезата, че в случай на болка трябва да предоставим нужното лекарство, казаха още собственици на аптеки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).