Пловдивските аптеки - свързани с НАП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:03 / 09.09.2011
904
Аптеките в Пловдив имат дистанционна връзка с НАП, показват първите извършени проверки след 1 септември, когато изтече срокът за свързване на касовите апарати във фармацевтичния бранш с приходната агенция. Десет фирми, за които НАП Пловдив имаше съмнения, че нямат осигурена он-лайн връзка, провериха инспекторите още в първите дни на месеца. Половината от тях в момента на проверката вече бяха изрядни, а останалите стана ясно, че са преустановили дейност преди доста време.

През целия септември обаче НАП ще продължи с превантивния контрол в бранша, за да се убеди, че няма работещи аптеки, които не отговарят на изискванията. В момента тече срокът за свързване на зърнопроизводителите, регистрирани по Закона за ДДС, с единната електронна система на НАП. Връзката между агенцията и техните касови апарати трябва да е готова най-късно до 30 ноември.
НАП Пловдив продължава и засиления контрол в търговските обекти в извънработно време. За 2 месеца 178 питейни заведения, магазини и складове бяха хванати в нарушение да не издават касови бележки късно вечер или в почивните дни. Такива случаи бяха засечени и през последните празнични дни - 5 и 6 септември, когато проверяващите санкционираха още 6 заведения. Откакто НАП Пловдив стартира проверките след 17,30 часа в края на месец юни, досега 38 фирми са уловени в нарушения по осигурителното законодателство, а при други 30 са открити пропуски по Закона за счетоводството.

НАП Пловдив напомня, че неспазването на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби се санкционира с глоба, която може да стигне 10 000 лева ако става дума за рецидив и укриване на големи парични обороти. Немалки са санкциите и по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).