Пловдивските готвачи бягат към Германия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:47 / 24.08.2009
1785
Местата за гурбетчии в Германия, които се обявяват редовно в Бюро по труда- Пловдив са най-предпочитани от хората, които остават без работа под тепетата. Посредниците обясняват, че масово за Берлин се надявали да се "класират" готвачи, тъй като в бундесрепубликата месечната им заплата може да стигне до 4-5 хиляди евро. Имало и много кандидати за домашни помощници, които на месец изкарвали чисти 2000 евро. Освен това нашите българки ползвали безплатен подслон и храна в дома на човека, за който се грижат. Голям е интересът към местата за сервитьорки и камериерки, макар там заплатите да са по-ниски.

Свободните работни места в Пловдив и този месец са предимно за нискоквалифициран персонал - гладачки, работници в кухня, общи работници, охранители и кондуктори. Те са и сред трайно незаетите места, тъй като заплащането за тези длъжности е минимално. От висшистите най-много се търсят учители по английски език. От месеци пък остава незаето място за ръководна длъжност - главен специалист "Селско и горско стопанство" в Асеновград.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...
Край на научната фантастика, наречена удвояване на пътя Асеновгра...
От строителната фирма: Тази шахта е 80 см широка. Как ще паднеш в...
Пловдивчанин: Не бях виждал подобно нещо дори при полуидиотите
Прокуратурата с първа реакция след ужасната трагедия в Пловдив
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).