Пловдивските социалисти се включиха в литийното шествие по случай 24 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 24.05.2009
2210
Българската духовност, култура и просвета са стожерите, които са ни помагали като нация да преодоляваме всички трудности. Затова с гордост и достойнство отбелязваме този ден - 24 май. Това каза министър-председателят и лидер на БСП Сергей Станишев в празничното си обръщение към пловдивчани по повод Деня на славянската писменост и култура. Той призова хилядното множество на пл. „Стефан Самболов" към единство и към самочувствие на народ, дал много на света. В словото си Станишев изрази благодарност към българските учители за техните знания, усилия и търпение. Дълбок поклон пред вас, защото всеки от нас ви дължи много, каза премиерът.

С литийно шествие по Главната улица пловдивчани отбелязаха празника. В колоната, водена от премиера, бяха министър Мутафчиев и зам.-министър Атанасов, народните представители Захари Георгиев и Атанаска Тенева, евродепутатът Атанас Папаризов, областният управител Тодор Петков, общинските съветници на левицата, ръководството на БСП в Пловдив, ми и много социалисти. Тази сутрин те положиха цветя на паметника на светите братя Кирил и Методи.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив обсъдиха как жертвите на пътнотранспортни произшествия ...
Шефът на ВиК Пловдив: Лично съм бил почти всеки ден на място и не...
Техническият университет в Пловдив открива учебната година
Пловдив домакин на най-елитното събитие в Европа, посветено на бъ...
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).