Пловдивските учители ще получат коледна добавка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
17:31 / 11.12.2006
1200
Учителите от Пловдив, работещи в общинските училища, ще получат коледни надбавки в размер на 30 лева. Това съобщи за БТА синдикалният лидер на "Образование" към КТ "Подкрепа"-Пловдив Юлиян Петров.

Тези средства ще бъдат изплатени след споразумение с общината и преподавателите ще ги получат до края на декември. Синдикатът подкрепя предложението на отдел "Образование и наука" в община "Пловдив" всички 54 общински училища да преминат на делегирани бюджети от втория срок на настоящата учебна година, каза още Юлиян Петров. Това предложение ще бъде разисквано на насрочената за 14 декември /четвъртък/ сесия на Общинския съвет /ОбС/ на Пловдив. При този начин на финансиране всяко учебно заведение получава от общината определена сума в зависимост от броя на учениците и базата си и трябва да се издържа в рамките на нея. "По този начин ще се види кои директори на училища имат способности на мениджъри", коментира Юлиян Петров.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).