Пловдивският апелативен съд остави в ареста синът на зам.-министъра на земеделието и горите Стефан Юруков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:56 / 14.12.2006
1985
Пловдивският апелативен съд потвърди мерките наложени от Пазарджишкия окръжен съд по отношение на 32–годишния Илия Юруков, син на зам.-министъра на земеделието и горите Стефан Юруков и 34–годишния Цветан Тюфекчиев. Мярката за неотклонение на третия обвиняем Лазар Саздов, 28 г. беше променена от “задържане под стража“ в “парична гаранция“ от 1000 лв., тъй като до момента не са събрани никакви доказателства, че е участвал в извършеното деяние. Това е видно и от показанията на пострадалите, които твърдят, че единствено е седял в автомобила.

Срещу тримата е повдигнато обвинение за това , че на 03.12.2006 г. в гр. Велинград в съучастие са отвлекли с цел противозаконно да лишат от свобода непълнолетните Веселин М. и Христо Н. от същия град, като са ги качили със сила в лек аавтомобил Мицубиши и след като са ги откарали в м. Лепеница край Велинград към отвлечените деца е проявена особена жестокост. Децата са били отвлечени от автобусна спирка във Велинград. Според признанията на Илия Юруков целта на отвличането била двамата ученици да признаят кражбата от магазин на техен познат.

Апелативния съд намери, че първата инстанция правилно е преценила, че са налице основанията, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение за двамата. Те са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода повече от 5 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че са извършили деянието. Преценено беше, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението на АС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).