Пловдивският международен панаир кандидатства за домакин на ЕКСПО`2012

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 02.02.2005
854
Международен панаир – Пловдив кандидатства за домакин на Световно изложение през 2012 година. Кандидатурата се подава от името на правителството, а продължителността на експозицията по регламент е не по-малко от три седмици и не повече от три месеца.
Документите по кандидатстването вече са внесени в Международното бюро за световните изложения BIE в Париж, съобщиха от информационната служба на Панаира. Темата на изложението, която предлагат организаторит, е: “Преосмисляне на историята – бъдеще от миналото”. Идеята е да се провокира представяне на древните цивилизации от целия свят. Тематичните направления включват: история и археология, култура и културно наследство, религия, традиции и езици, представяне на нови проекти, свързани с миналото.
Световните изложения, които се одобряват от BIE са два вида: регистрирани изложения, които се провеждат на всеки пет години - тази година в Аичи Япония, 2010 г. в Шанхай, и признати изложения - провеждат се между две регистрирани изложения. За 2008 г. е одобрена кандидатурата на Сарагоса, а за 2012 г. тепърва ще бъде определена.
Международен панаир – Пловдив е организирал българското национално участие на ЕКСПО Лисабон, на ЕКСПО Хановер, а в момента организира участието ни на ЕКСПО Аичи – Япония.
На територията на Панаира са се провели три световни изложения – Ловно изложение (1981 г.), Първо и второ изложения на младите изобретатели (1985г. и 1991 г.).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).