Пловдивският окръжен съд даде ход на делото за убийството на Маргарита Гергененова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 12.01.2005
791
При закрити врати днес Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу непълнолетните Антония Матева и Мария Дръндарова за убийството на съученичката им Маргарита Гергененова.
Съдът разпита две вещи лица и седем свидетели, като трима от тях са били доведени в съдебната зала принудително. По нейно желание е разпитана една от обвиняемите - Мария Дръндарова. Двете подсъдими са настатени в трудово-поправително общежитие къв Сливенския затвор и посещават учебни занятия за 8 клас.
Адвокатите са поискали да бъде разпитана още една съученичка на подсъдимите, която би могла да изясни по-добре обстановката в деня на убийството. Въпросната съученичка понастоящем живее в САЩ, тя е била разпитвана по-рано в полицията, но според адвокатите са допуснати процесуални нарушения. След кратко съвещание съдът е отхвърлил искането на защитата, тъй като както адвокатите, така и прокуратурата са приели, че делото е изяснено от фактическа и правна страна.
Според заключенията на вещите лица пръстовите отпечатъци са на една от подсъдимите, а ДНК експертизата показва пълно съвпадение между иззетия биологичен материал и взетия след това сравнителен материал от убитата и обвинените за убийството.
Срещу двете непълнолетни са повдигнати и обвинения за заплаха за убийство на друго момиче и за това, че, след като са убили Маргарита, те взели мобилния й телефон и го продали в магазин на бул. "Руски". Според показанията на търговеца, телефонът е бил стар и амортизиран и цената му е била не повече от 20 лв.
Следобед ще бъдат произнесени пледоариите на обвинението и защитата. Очаква се утре да бъде произнесена присъда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).