Пловдивският окръжен съд екстрадира интернет-измамник от Германия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 07.10.2004
995
Германският гражданин Дирк Сатлер ще бъде предаден днес на съдебните власти в родината си, съобщи пресцентърът на Съдебна палата - Пловдив.
Решението за екстрадирането е взето от състав на Пловдивския окръжен съд по реда на Европейската конвенция за екстрадиция. Предаването ще се извърши на граничния пункт Аерогара – София.
Дирк Сатлер е задържан в Пловдив на основание заповед за арест, издадена от Районния съд в гр. Мюнхен. Издирва се по обвинения за извършени измами на повече от 40 лица от различни европейски държави, на които са причинени вреди за над 24 000 евро.
Според посочените данни от разследващите органи в Германия, Сатлер се представял по Интернет като продавач на различни стоки, най-вече на входни билети за различни представления. Следвайки неговите указания, клиентите превеждали стойността на артикулите на посочена от него банкова сметка. Под предлог, че е са необходими и разходи за митнически формалности, той искал да се внася допълнителна сума. След това обаче билетите или стоките не били доставяни. По време на производството по екстрадирането му той е бил задържан под стража.
За последните няколко месеца това е поредният чужд гражданин, който се екстрадира с решение на Пловдивския окръжен съд, припомнят от съдебната палата. През месец юни за Гърция беше екстрадиран Стаматиос Дритас. Той има наложено наказание в размер на 25 години за документни измами присвояване в особено големи размери. Обявен е за издирване чрез Интерпол след бягството му от затвора на о. Крит.
Преди седмица съдът задържа под стража италианеца Пиерлуиджи Борзони, издирван за изтърпяване на присъда от 31 години лишаване от свобода за трафик на наркотични вещества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).