Пловдивският окръжен съд екстрадира немски гражданин, издирван от Интерпол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:57 / 18.11.2004
674
Пловдивският окръжен съд реши 48- годишният немски гражданин Дитмар Антес да бъде екстрадиран от България и предаден на съдебните власти в Германия, съобщи пресцентърът на Съдебната палата. Той е издирван от Интерпол – Висбаден, защото срещу него в родината му се води следствено дело. Заповедта за арест е издадена от Районния съд в гр. Майнц. Обвинен е в избягване заплащането на данъчни задължения, чрез неподаване на декларации пред финансовите служби и съставяне на документи с невярно съдържание с цел намаляване размера на собствените си данъчни задължения. Деянията са осъществени през 2001 г. в три германски града – Браиуншвайг, Идар и Саарлуис. Общата сума на неплатените данъци възлиза на над 500 000 ДМ. Дитмар Антес заяви, че иска да бъде върнат в родината си, за да може да се защити по повдигнатите обвинения.
Пловдивският окръжен съд за пръв път приложи бърза процедура за екстрадация. При нея, след като лицето, чиято екстрадиция се иска, изрично заяви своето съгласие за предаване, решението за това се постановява веднага. То не подлежи на обжалване и влиза в сила незабавно.
В срок от 24 часа решението ще бъде изпратено на Министерство на правосъдието, който след съгласуване с германските власти ще го приведе в изпълнение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).