Пловдивският окръжен съд образува дело за международен трафик на дрога

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 07.12.2004
730
Пловдивският окръжен съд образува днес наказателно дело от общ характер срещу Зоран Б., Петър М., Георги П. и Боян Т. Четиримата са обвинени в това, че през 2003 г. са участвали в организирана престъпна група, създадена с цел пренасяне на високорисково наркотично вещество от Република Боливия до Република България, съобщиха от Съдебната палата. Освен това четиримата в съучастие с боливийски граждани са направили опит незаконно да пренесат през границите на Боливия, Чили и България кокаин, премесен с картофено пюре, с общо тегло 9 400 кг.
Според повдигнатото обвинение, съдържанието на чистия хероин е 282 кг. на обща стойност 423 млн. лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.
Определен е съдия-докладчик по делото, който ще провери дали по време на досъдебното производство не са допуснати съществени процесуални нарушения. Ако се установи, че са спазени изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, делото ще бъде насрочено за разглеждане в съдебно заседание. Ще бъдат призовани посочените в обвинителния акт 16 свидетели и 8 вещи лица. Материалите от приключилото следствие са събрани в 16 тома.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).