Пловдивският окръжен съд образува дело за склоняване към употреба на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:58 / 24.11.2004
787
Окръжният съд в Пловдив образува наказателно дело срещу холандския гражданин Йохан Д. (40 г.). Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че в края на месец юли тази година е склонил непълнолетната Велислава Р. (17 год.) към употреба на наркотични вещества и по непредпазливост й е причинил продължително разстройство на съзнанието, осакатяване на крайници и загуба на речта, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
На 21 юли 2004 г. Йохан Д. пристигнал в България и отседнал в хотел в Пловдив. Вечерта бил посетен от свой бизнес-партньор, който дошъл с пострадалата Велислава Р. По време на разговора подсъдимият извадил няколко пакетчета с кристално прахообразно вещество. Започнал да поставя от праха в листчета за свиване на цигари и да ги оформя като топчета. Споделил със своите гости, че това е последния хит в Холандия за приятно прекарване на купони. Демонстрирал как се взема наркотика, като глътнал едно от топчетата и отпил безалкохолно. След това подканил присъстващите да опитат. Малко след като употребила от наркотика, на Велислава и прилошало. Повиканият медицински екип откарал момичето в Клиниката по токсикология. Лекарите констатирали остро отвяване с наркотични вещества – кокаин и амфетамин. Изписана е след продължително тримесечно лечение с констатирани тежки телесни повреди – невъзможност от самостоятелно придвижване и пълноценен словесен контакт.
Подсъдимият е с постоянна мярка “Задържане под стража”, наложена от Пловдивския окръжен съд. Ако съдията–докладчик прецени, че по време на разследването не са допуснати съществени процесуални нарушения, делото ще бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание. Ще бъдат призовавани 11 свидетели и 5 вещи лица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).