Пловдивският районен съд отново ще гледа делото за отвличане срещу братя Къртеви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:51 / 26.05.2005
1869
В събота в Пловдивския районен съд отново влиза делото, по което член на скандално известната фамилия братя Къртеви и съучастници са обвинени в отвличане на бизнесдамата Миланка Георгиева. Според обвинителния акт на 18.04.1999 г. в гр. Пловдив и в с. Ягодово подсъдимите отвлякли жената и на същата дата са я лишили от свобода в сфинеферма в с. Ягодово, като обвиняемите са били въоръжени и деянието е било извършено от повече от 2 лица. По същото време и на същото място в съучастие с цел да принудят жертвата да поеме имуществено задължение в размер на 120 000 лв., са я заплашили с насилие, придружено със заплаха за убийство, като са и причинили лека телесна повреда и са били въоръжени - чл. 213а, ал.2, т.1, НК.
Случаят тогава придоби известност и поради замесването в него на името на бившия директор на РДВР - Пловдив полк. Илиан Йорданов, за когото се твърдеше, че е оказал натиск в полза на братя Къртеви при задържането им. Отвличането е станало пред очте на шофьора на бизнесдамата, който подал сигнал в полицията. Според военна прокуратура, която повдигна обвинение срещу полк. Йорданов, похитителите си още в момента на задържането се свързали с него по мобилен телефон, после го дали на полицаите. Впоследствие обвиненията срещу полковника не се доказаха, а делото срещу братята-месари беше заведено чак през 2002 година.
Припомняме, че в началото на годината единият от братята - Красимир Къртев беше осъден от Пловдивския окръжен съд за брутално изнасилване на рабтничка в цеха на фамилията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).