Пловдивският регион е на първо място по италиански инвестиции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:28 / 28.09.2004
666
Над 200 българо-италиански дружества участват в 60-то издание на Международния технически панаир "Есен 2004", което е рекорд в тази област. Това съобщи по време на официалното представяне на Италия на панаира директорът на Италианския институт за външна търговия в България Джовани Саки, цитиран от БНР. Освен тях още 65 италиански компании, заявили интерес към България, присъстват на изложението като повечето от тях се представят за първи път на българския пазар, каза още Саки.
Джовани Саки припомни, че Италия е на първо място в класацията на чуждестранните инвестиции у нас и е един от основните външнотърговски партньори на България. За първото полугодие стокообменът между двете страни е достигнал 1,030 милиарда евро, като италианският износ се е увеличил с 14 на сто, а вносът на български стоки е за 488 милиона евро. Тези данни класират Италия на трето място като доставчик за България и на първо място като потребител на българска продукция, допълни почетния консул на Италия в Пловдив Пиетро Гиа. Той беше назначен преди месеци, като основен мотив беше, че в Пловдив и региона трайно са се настанали над 80 италиански фирми, които осигуряват общо над 10 000 работни места. Това извежда пловдивския регион на първо място по италиански инвестиции в страната, допълни Пиетро Гиа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).