ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивският университет предлага седем нови магистърски програми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 05.09.2024Коментари (1)11334
©
Започна записването за магистърските програми в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. За новата учебна 2024/2025 година висшето училище предлага обучение в 119 програми в деветте си факултета, като седем от тях са нови.

В Ректората на ПУ вече се приемат документи за кандидатстване в Биологическия и в Юридическия факултет.

Две от новите специалности са в Биологическия факултет. Едната е "Екология, околна среда и екосистемни услуги", която акцентира на екологичните политики на ЕС в областта на устойчивото развитие, оценката и остойностяването на екосистемните услуги. Втората - "Приложна молекулярна биология с биоинформатика", обхваща съвременни направления на молекулярната биология – рекомбинантни ДНК-технологии, епигенетично репрограмиране, геномика, трнаксриптомика, фармакогенетика и др.

От 9 септември започва кандидатстването за ОКС "Магистър" в още 4 факултета: Педагогически, Физико-технологичен, Философско-исторически и Факултет по исторически и социални науки. Пет от новите магистърски програми са в Педагогическия факултет.

Психолозите, завършили новата "Клинична психология", могат да се реализират в широк диапазон от организации и институции: училища, детски градини, специализирани детски заведения, дневни центрове за личностно развитие и специализирани институции за хора с увреждания, социални домове, заведения за болнична и доболнична помощ, хосписи, специализирани лечебни заведения за оказване на психологическа подкрепа при зависимости, научни звена, консултантски институции, неправителствени организации, частни консултативни и терапевтични кабинети.

Обучението в "Педагогика на обучението по изобразително изкуство с графичен дизайн" има за цел да подготви учители по изобразително изкуство със задълбочена подготовка по графичен дизайн в областта на печатните изделия и визуалната реклама. Същевременно солидната педагогическа подготовка, която получават, им дава възможност да усвоят необходимите умения за преподаване на предмета в различни образователни структури.

Новата магистърска програма "Графичен дизайн за реклама и мултимедия" подготвя специалисти с многостранни теоретични и практически знания в областта на графичния дизайн, мултимедия и видео реклама, както и умения за работа със съвременни цифрови технологии.

"Актьорство за музикален театър" е интердисциплинарна образователна програма, предназначена да изгради специфичен тип актьори, които владеят в еднаква степен трите компонента на мюзикъла – пеене, актьорско майсторство и танц. Завършилите тази специалност ще имат познания и как да управляват собствен бизнес в областта на музикално-сценичните и театрални изкуства.

"Кино и интерактивни медии" също е иновативна интердисциплинарна програма, която обучава студентите как да използват новите технологии и да разказват истории за екран. Завършилите я могат да се реализират като филмови режисьори, специализирани за работа в интерактивна медийна среда или създаващи различни екранни продукти в новите медии.

Документи за кандидатстване за магистърските програми на Факултета по математика и информатика се подават от 11 септември до 11 октомври в Нова сграда на висшето училище. От 23 септември до 4 октомври в Ректората на ПУ започва кандидатстването за специалностите в Химическия факултет. Крайният срок за записване на студенти в магистърските програми на Филологическия факултет е 18 октомври.

Повече информация за 119-те магистърски програми в Пловдивския университет, включително анотация на всяка програма, такси за обучение, условия и срокове за кандидатстване, можете да откриете в сайта на университета.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.09.2024 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: