Пловдивският университет приема документи за платено обучение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:00 / 05.07.2013
2434
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След приетите от Народното събрание днес окончателни промени в Закона за висшето образование, които задържат режима на платено обучение и през следващата академична година - 2013/2014 г., Пловдивският университет дава възможност на завършилите вече едно висше образование по държавна поръчка да се запишат за кандидатстудентските изпити през юли.

Тъй като изпитната сесия вече бе открита днес, 5 юли, желаещите да участват в най-мащабния и балообразуващ за най-много специалности в университета изпит по български език могат днес до края на деня и в събота и неделя от 9 до 16 ч. да подават документи за участие в кандидатстудентския изпит, който ще се състои в понеделник, 8 юли.

Приемат се документи за участие и в другите предстоящи изпити, както и за класиране с оценки от държавния зрелостен изпит.

Завършилите първо висше образование по държавна поръчка са първата категория кандидат-студенти, които могат да се възползват от платеното обучение. Втората група са тези, които искат паралелно да следват две специалности, третата - чужди граждани, които изучават в продължение на една година официалня език на страната ни в Департамента по български език на ПУ "Паисий Хилендарски". В четвъртата категория са кандидатите, които искат да се прехвърлят от частно висше училище в Пловдивския университет.

Продължава да тече и удълженият срок за подаване на документи за тези, които ще кандидатстват с оценка от матури и награди от олимпиади, с придобит международен сертификат и оценка от изпит от предварителната кампания на ПУ "Паисий Хилендарски".

Новата дата е 17 юли включително в Ректората на ул. "Цар Асен" №24 в Пловдив. За тези, които ще подават документи on-line, крайната дата е 15 юли на сайта на университета uni-plovdiv.bg.

Кампанията на Пловдивския университет бе "открита" днес, 5 юли, с изпита по английски език. От 335 заявили желание се явиха 314 кандидати. На 6 юли ще се проведат изпитите по география на България и биология, следвани от български език и математика, съответно на 8 и 9 юли. На 10-и е датата за история на България, а на 11-и - за испански език, информатика, френски език и психология. Изпитите по новогръцки, немски и химия са на 12-и, а тези по изобразително изкуство, музика и тестът със събеседване по физика - на 13 юли. На 15-и ще се проведе устната проверка по теология, а на 17 и 18 юли - комплексният изпит по физическо възпитание.

Изпитите за специалност "Актьорство за драматичен театър" по традиция са насрочени за месец септември - 12, 13 и 14 септември, и ще бъдат в три кръга.


Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
08.07.2013 Над 1 700 души се явявят на изпита по български език днес в ПУ
02.07.2013 ПУ удължава срока за подаване на документи за класиране за прием
25.06.2013 До 2 юли ПУ записва за кандидат-студентската си кампания
13.06.2013 Започва кандидатстудентската кампания на катедра "Теология" на ПУ
07.06.2013 Предварителни изпити по биология, география и физика днес в ПУ
06.06.2013 Изпити по английски език и информатика днес в ПУ
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).