ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивският университет удостои с почетно звание професор от Испания
©
Проф. Мануел Кастро от Испанския университет за дистанционно обучение (UNED) в Мадрид ще бъде удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза“ на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. Официалната церемония за това ще се проведе утре, 30 септември 2024 г., от 16:00 часа в Аудитория №6 на висшето училище, която се намира в сградата на Ректората на адрес "Цар Асен“ №24, съобщи доц. д-р Борян Янев, заместник-ректор по международна дейност и връзки с обществеността.

Проф. Мануел Кастро е изявен учен от световна величина. Изследователската му дейност е свързана с инженерното образование, по-специално в използване на отдалечени лаборатории. Работи и в областта на енергийните технологии и на технологиите за подобряване на качеството на живот, главно чрез сензори и компютърно зрение.

Участвал е в 60 изследователски проекта, като резултатите от тях са публикувани в повече от 800 научни статии. Като автор има 3 394 цитирания, 7 регистрации на интелектуална собственост, както и издадени 59 научно-изследователски книги и 76 технически книги. Получил е 55 награди и признания. Ръководител е на 29 докторанти, 16 от които се обучават през последните десет години.

Проф. Кастро е бил част от организационния или научния комитет на около 90 конференции. В периода от 2013 до 2014 г. е първият президент извън Северна Америка на Institute of Electric and Electronic Engineering Education Society, а от 2017 – негов почетен председател.

Сътрудничеството му с ПУ "Паисий Хилендарски“ започва през 2001 г. чрез съвместно участие в международен проект, координиран от катедра "Електроника, комуникации и информационни технологии“ (ЕКИТ) към Физико-технологичния факултет на висшето училище в Пловдив.

Съвместната им работа продължава и с участия в редица други международни проекти, координирани от Пловдивския университет или от UNED в Мадрид. Заедно са разработени няколко образователни програми, сред които англоезичната магистърска програма "Информационни и комуникационни системи“, с обучение в двете висши училища. Със съдействието на проф. Мануел Кастро са сключени и споразумения по Еразъм+ с реално осъществени мобилности в двата университета.

Проф. Кастро е член на съвещателния борд на проекта на ПУ "Паисий Хилендарски“ "Дигитални устойчиви екосистеми - технологични решения и социални модели за устойчивост на екосистемите - ДУЕкоС“. Като стратегическата научно-изследователска и иновационна програма за развитие на висшето училище, тя е насочена в областта на зелената икономика, екологичните решения и екосистемните услуги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: