ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивско село посрещна своя празник с изцяло обновена инфраструктура
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 01.09.2024Коментари (2)10462
Трилистник посрещна своя празник – 31 август изцяло обновен. Кметовете на "Марица“ Димитър Иванов и на селото Мирчо Петров прерязаха лентата на най-мащабния проект, извършван на територията на общината през последните години.

"Трилистник е единственото населено място в Община Марица с изцяло обновена водопроводна и канализационна мрежа, с асфалтирани улици, с изградена пречиствателна станция. Благодаря на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което осигури повече от 2 милиона и 300 хиляди лева за довършване на наземната инфраструктура. Благодаря на кмета Мирчо Петров, който контролира качественото и навременно изпълнение на инвестициите. Не всичко е пари. Въпросът е да има успешно реализирани проекти, които да ползват жителите на общината, да се чувстват комфортно и да се радват на качествен живот“, заяви Димитър Иванов. Той подчерта, че с осъществяване на мащабната инвестиция Трилистник се е превърнал в атрактивно място за живеене с инвестиционен потенциал, като цените на имотите в регулация от 15 евро/м2 са достигнали до 70 евро/м2.

Проектът "Подобряване на инфраструктурата на населеното място – изграждане на водопровод, канализация, пречиствателна станция и асфалтиране на пътната мрежа“ е стартирал през 2008 година и се е изграждал на четири етапа. "Това е най-трудният обект в Община Марица, защото започна без осигурено финансиране и благодарение на кмета Димитър Иванов, се намериха пари за осъществяването му. Изгради се 11-километрова пътна мрежа, а канализацията е 12 км. Пречиствателната станция е от нов тип – затворен и по този начин няма замърсяване и миризми. Тя е на стойност над 2 млн. лева. Изключително сложен проект, който не се вижда от никого, но се ползва от всички“, посочи от своя страна Мирчо Петров. Той допълни, че предстои да бъдат асфалтирани още три улици в Трилистник.

От 10 години празникът на селото се чества в края на август. Дотогава се е отбелязвал на Петковден – 14 октомври. Кметът Мирчо Петров обаче е искал да отдели светския от духовния празник. След обсъждане с жителите на селото, са решили съборът да се провежда в последната седмица на август. "Още е отпускарски месец, хората са си дошли от почивките и децата не са тръгнали на училище. По този начин може да съберем родовете си“, обясни кметът и допълни, че от пет години не се е провеждал събор в Трилистник. Програмата на 31 август предвижда в сутрешните часове да има развлечения за малчуганите, като ще се наблегне на познатите от детството игри – дърпане на въже и забавления с топка. Вечерта ще има изпълнения на самодейците към НЧ "Йордан Колев“.  Хореографът към група "Елика“ Живко Тонев е подготвил интересна програма.

"Благодарение на него се улеснява дейността на читалището. Младежът има различен поглед към изпълненията на самодейците. Професионалист е и в сценичните прояви. Дори да подреди три бали слама и да сложи няколко черги на каруца, изпълнението става красиво и приятно“, разказа кметът на Трилистник. Той поясни, че от 20 години е успял да синхронизира работата на кметството, читалището, детската градина и църквата. "Щастлив съм, че заедно с Димитър Иванов и нашите жители на 31 август ще отбележим заедно обновяването на селото и ще продължим да работим за по-добрия стандарт на живот на хората“, посочи Петров.

До десет дни ще стартира и ремонт на покрива на читалище "Йордан Колев“. Сумата е отпусната от Община Марица 160 000 лева. Кметът на Трилистник е подготвил проект за изграждане на парк в центъра на селото. В момента заедно с общинската администрация се търси програма за кандидатстване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: